Fraaie onderscheiding van de UEFA voor Schuurs en De Wit

7 juni 2021, 19:13

Perr Schuurs (21) en Dani de Wit (23) hebben indruk gemaakt tijdens het EK O21-jaar de afgelopen weken en tijdens de groepsfase in maart. De twee Nederlanders zijn door de UEFA namelijk opgenomen in de selectie van het toernooi en zijn daarmee de enige twee Nederlanders.

Kampioen Duitsland is met zes spelers zoals verwacht de hofleverancier van de selectie, onder wie Lukas Nmecha en David Raum zijn opgenomen in het beste team van het toernooi. Verder is Portugal met vijf spelers vertegenwoordigd en verder zijn ook Denemarken en Spanje (de andere halvefinalist) met meer spelers in de selectie van het Nederlands jeugdelftal.

Bekende namen uit het team zijn verder bijvoorbeeld Jacob Bruun Larsen (Denemarken) en Bote Baku (Duitsland). Opmerkelijk is dat Florian Wirtz, die Nederland met twee doelpunt in de halve finale persoonlijk uit het toernooi schoot, niet is opgenomen in de eervolle namenlijst.

Lees ook'Napoli wil Schuurs liever dan Senesi

Dat geldt dus wel voor Schuurs en De Wit – ondanks dat achter zijn naam een verkeerd vlaggetje staat. Beide spelers deden in alle vijf de wedstrijden mee op het eindtoernooi bij Jong Oranje en hadden ook beide een aandeel in de doelpunten van het team van Erwin van de Looi. Zowel Kjell Scherpen als Justin Bijlow speelden een prima toernooi, maar beide hadden slechts één gedeelte een basisplaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen