Jong Oranje komt vroege tik niet te boven en kan EK-titel vergeten

3 juni 2021, 22:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jong Oranje is er donderdagavond niet in geslaagd om ten koste van Jong Duitsland de finale van het EK U21 te bereiken. In het Hongaarse Székesfehérvár kon de ploeg van Erwin van de Looi twee vroege treffers van Florian Wirtz niet wegpoetsen: 1-2. Door de nederlaag kunnen de Nederlandse beloften een derde eindzege op het EK vergeten. Duitsland speelt zondagavond (21.00 uur) in Ljubljana de finale tegen Portugal.

De Duitsers hadden afgelopen maandag nog een verlenging en strafschoppen nodig tegen Denemarken, maar bleken helemaal fris voor het treffen met Oranje. Zonder dat de ploeg van Van de Looi de bal had aangeraakt, stond het al 0-1 voor de manschappen van Stefan Kuntz. Lukas Nmecha zette de bal fraai voor met de buitenkant van zijn rechtervoet en zag dat toptalent Florian Wirtz zijn pass op waarde schatte. De achttienjarige aanvaller van Bayer Leverkusen was Justin Bijlow te snel af en prikte de bal bij de eerste paal tegen de touwen.

De Nederlandse talenten lieten zich vervolgens wat meer zien en kregen via Justin Kluivert een grote kans op de aansluitingstreffer. Die werd echter voorkomen door Finn Dahmen, die in de eerste onderlinge ontmoeting nog vreselijk de fout in ging. Doelpogingen van Perr Schuurs en Dani de Wit konden de Duitse goalie in het vervolg niet aan het wankelen brengen. Aan de overkant van het veld hield Bijlow zijn ploeg in de slotfase van de eerste helft nog op de been. Hij greep goed in op schoten van Wirtz en Nmecha.

Een vrije trap van Ferdi Kadioglu leek totaal ongevaarlijk, maar belandde toch voor de voeten van Perr Schuurs. Zijn inzet leek een prooi Dahmen, die de bal onder zijn lichaam door het doel in zag rollen. Oranje probeerde daarna met man en macht de gelijkmaker te forceren en Boadu dacht die binnen te schieten. Hij werd echter teruggefloten vanwege buitenspel. Verder kwam het elftal van Van de Looi niet en zo krijgen de successen van 2006 en 2007 geen vervolg in 2021. Duitsland staat voor de derde keer op rij in de eindstrijd van het EK U21.

Opstelling & beoordelingen:*

Jong Oranje: Justin Bijlow 6; Jordan Teze 6, Perr Schuurs 4.5, Sven Botman 3 (77. Devyne Rensch -), Tyrell Malacia 5; Abdou Harroui 4 (46. Azor Matusiwa 5.5), Dani de Wit 4; Calvin Stengs 4.5 (59. Javairô Dilrosun 5.5), Ferdi Kadioglu 4 (69 Kaj Sierhuis -); Myron Boadu 5, Justin Kluivert 5.

Man of the Match: Florian Wirtz

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen