Lionel Messi komt met de schrik vrij na spijkerharde overtreding

3 september 2021, 07:47   Bijgewerkt: 4 december 2023, 23:20
Foto: © ProShots

Argentinië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie punten bijgeschreven in de WK-kwalificatie. In en tegen Venezuela boekten de Argentijnen een 1-3 overwinning. Kantelpunt in de wedstrijd was een spijkerharde overtreding van Adrián Martínez op Lionel Messi, die bestraft werd met een directe rode kaart.

Argentinië trad als één van de twee nog ongeslagen ploegen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus aan in Caracas. In de voorgaande zes wedstrijden veroverde de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni twaalf punten (drie overwinningen, drie gelijke spelen) in zes wedstrijden. De Argentijnen troffen in de Venezolaanse hoofdstad een getergde tegenstander, die de punten hard nodig had om kans te blijven maken op kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Qatar.

Martínez, na vijfentwintig minuten bij de thuisploeg binnen de lijnen gekomen voor José Velázquez, nam zijn opdracht om Messi af te stoppen iets te letterlijk. Vlak na zijn invalbeurt beging hij een harde overtreding op de Argentijnse superster, wat hem een rode kaart opleverde. De schrik zat er goed in bij de Argentijnen, maar Messi kon de wedstrijd voortzetten. Met tien tegen elf was er geen houden aan voor Venezuela. Nog voor rust profiteerden de Argentijnen van de man-meer-situatie via Lautaro Martínez, die de 0-1 op het scorebord zette.

Zonder zich overmatig in te spannen liepen de bezoekers na rust uit naar een grotere zege. Joaquín Correa verdubbelde twintig minuten voor tijd de marge en even later maakte Ángel Correa aan alle twijfel een einde door ook een duit in het zakje te doen. Voor Venezuela was in vlak voor het laatste fluitsignaal nog een eretreffer weggelegd: Yeferson Soteldo maakte vanaf de strafschop de 1-3 tegen Argentinië, waar Ajax-linksback Nicolás Tagliafico negentig minuten op de bank bleef.

Argentinië komt zondagavond weer in actie. Dan staat de kraker tegen het nog foutloze Brazilië op het programma. De Brazilianen wonnen afgelopen nacht met 0-1 bij Chili.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen