Boadu treft oude bekenden: "Ga niet van ze verliezen"

1 september 2021, 18:06

Myron Boadu was een van de AZ-spelers die Alkmaar deze zomer inruilden voor de Franse Ligue 1. De spits koos voor een avontuur bij AS Monaco. Een kleine maand later blikte hij terug op die keuze en vooruit op het weerzien met competitiegenoten Calvin Stengs (OGC Nice) en Marco Bizot (Stade Brest).

In gesprek met NH Sport vertelde Boadu nog eens waarom hij de stap naar Frankrijk heeft gemaakt. "Monaco heeft me eerlijk verteld dat ze me nodig hadden, dat ze een speler als ik misten. Ik had een nieuwe uitdaging nodig en Monaco was een fantastische uitdaging voor mij. De concurrentie is hier groot en dat had ik gewoon nodig. De competitie is gewoon goed. Messi is er komen spelen, dus dan is het vanzelfsprekend dat meer mensen nu naar de Ligue 1 kijken."

Dat zijn oude ploeggenoten in dezelfde competitie zijn beland, was volgens de spits puur toevallig. "Voor mij had Monaco het beste verhaal, dus daar koos ik voor. Het was voor mij gewoon de beste optie. Voor Calvin was dat Nice en voor Marco Stade Brest. Met Calvin heb ik het er wel veel over gehad. Marco kwam door het EK pas wat later, maar hij zei wel dat hij ambieerde om weg te gaan. Voor mij was dat ook snel duidelijk."

En dus staan de drie dit seizoen niet met elkaar op het veld, maar tegenover elkaar. Boadu zelf kijkt uit naar die ontmoetingen. "Natuurlijk, ik wil niet van ze verliezen. Dat heb ik altijd tegen ze gezegd. Ik ga ook niet van ze verliezen", eindigde hij vastberaden. 19 september zal in de agenda van Boadu dan ook rood omcirkeld staan. Dan speelt zijn Monaco tegen het Nice van Stengs. Het Brest van Bizot treft hij op 31 oktober. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen