Mandzukic kondigt voetbalpensioen op ludieke wijze aan

3 september 2021, 18:27

Mario Mandzukic heeft een punt gezet achter zijn actieve voetbalcarrière. De 35-jarige spits laat via Instagram weten dat het na vijftien jaar in het profvoetbal genoeg is geweest. Mandzukic schrijft als afscheid een brief naar 'kleine Mario' en neemt zo op een bijzondere manier afscheid van het hoogste podium.

"Als je deze schoenen voor de eerste keer aantrekt, kun je je niet voorstellen wat je in het voetbal gaat meemaken. Je gaat doelpunten maken op het hoogste podium en zal prijzen pakken met de grootste clubs. Vol trots zal je je land vertegenwoordigen en geschiedenis schrijven met Kroatië. Je zal succesvol zijn omdat je goede mensen om je heen hebt. Je zal altijd dankbaar zijn voor deze teamgenoten, trainers, fans, familie, zaakwaarnemers en vrienden."

"Maar bovenal zal je succesvol zijn omdat je altijd je uiterste best doet. Dat is waar je uiteindelijk het meest trots op zal zijn. Je zal veel moeten opofferen, maar je weet dat het dat waard is vanwege alle mooie momenten. Je zal het juiste moment herkennen om te stoppen en deze schoenen op te bergen zonder daar spijt van te hebben. Voetbal zal altijd een deel van je leven zijn, maar je zal ook uitkijken naar nieuwe hoofdstukken in het leven."

Mandzukic begon zijn profloopbaan bij NK Marsonia Slavonski Brod. Daarna speelde hij in Kroatië ook bij NK Zagreb en Dinamo Zagreb. Vervolgens was hij in Europa actief bij VfL Wolfsburg, Bayern München, Atlético Madrid, Juventus en meest recent AC Milan. Tussendoor maakte de spits nog een uitstapje naar Al-Duhail in Qatar. Mandzukic speelde tussen 2007 en 2018 89 interlands voor Kroatië. Daarin was hij goed voor 33 doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen