Boadu heeft geen spijt: "Bij AZ was ik uitgeleerd"

6 oktober 2021, 13:34
Boadu heeft geen spijt:

Myron Boadu hoopt deze week tijdens een break met Jong Oranje vertrouwen te kunnen tanken. De spits verruilde AZ afgelopen zomer voor AS Monaco, maar daar is zijn start vooralsnog teleurstellend. Franse media zijn zeer kritisch, terwijl zijn cijfers matig zijn. Boadu wacht nog op zijn eerste treffer in Franse dienst. Toch heeft de aanvaller veel vertrouwen in een succesvol verblijf.

Monaco betaalde liefst zeventien miljoen euro voor de snelle spits, die lang twijfelde of een vertrek bij AZ voor hem de beste keuze was. "Ik had nog veel meer goals kunnen maken, maar ik had een nieuwe uitdaging nodig. Na acht jaar AZ was het genoeg geweest. Of ik uitgeleerd was bij AZ? Eigenlijk wel. Ik was niet ongemotiveerd, maar in een nieuwe competitie kon ik mezelf meer uitdagen", aldus Boadu in gesprek met Nu.nl.

Boadu speelde sinds zijn transfer al 367 minuten in het shirt van AS Monaco, maar het is nog wachten op zijn eerste treffer. Zijn zus vertelde hem deze week dat hij niet in paniek moet raken. "Ze zegt dat ik vertrouwen moet houden en minder met de rem erop moet spelen. Want als ik scoor, is de rem er helemaal af en ben ik door de barrière heen."

Het was het plan van Monaco dat hem uiteindelijk over de streep trok. "Ze spelen met twee spitsen, dus er was veel perspectief om daar te gaan spelen. Ik moest laten zien dat ik beter ben dan ten minste een van de twee." Afgelopen weekend ging de voorkeur uit naar Kevin Volland en Wissam Ben Yedder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen