Ex-Feyenoorder coach én teamgenoot van Floranus

6 oktober 2021, 09:00

Antalyaspor heeft een verrassende naam aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Turkse club meldt dat huidig aanvoerder Nuri Sahin, die in het verleden bij Feyenoord speelde, zijn spelersloopbaan gaat combineren met de trainersklus. Bij Antalyaspor speelde hij al samen met Sherel Floranus (ex-Heerenveen), die hij nu ook onder zijn hoede krijgt.

Sahin is de opvolger van de ontslagen Ersun Yanal, die met het elftal op de veertiende plaats in de Turkse Süper Lig stond. Afgelopen seizoen eindigde Antalyaspor op de teleurstellende zestiende plaats, waarmee maar net degradatie kon worden voorkomen. "Nuri is nu onze man", aldus voorzitter Aziz Cetin in gesprek met Turkse media. Sahin, dit seizoen basisspeler, heeft een vijfjarig contract ondertekend.

De 33-jarige Sahin gold als speler van Borussia Dortmund als een van de grootste talenten van Duitsland. De middenvelder werd een seizoen verhuurd aan Feyenoord en maakte in 2011 de overstap naar Real Madrid, waar hij op een dood spoor belandde. Sahin speelde ook nog voor Liverpool. Werder Bremen en koos in 2020 voor een transfer naar Antalyaspor.

Het is aan Floranus de taak om zijn nieuwe coach te overtuigen. De vleugelverdediger bleef de eerste weken in Turkije op de bank, maar knokte zich drie weken geleden in de basis. Afgelopen weekend kwam hij een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen