Koopmeiners oogst veel lof na basisdebuut in Champions League

20 oktober 2021, 23:52
Koopmeiners oogst veel lof na basisdebuut in Champions League

Atalanta Bergamo speelde woensdagavond een uitstekende wedstrijd tegen Manchester United, maar vergat zichzelf optimaal te belonen. Het kwam met 0-2 voor, maar gaf het uiteindelijk helemaal uit handen. Teun Koopmeiners maakte zijn basisdebuut in de Champions League en luisterde dat op met een puntgave assist vanuit een corner. 

Eerder deed Koopmeiners als invaller al een minuut mee tegen Young Boys in de Champions League, maar nu mocht hij tachtig minuten op het veld staan. Analist bij Ziggo Sport Rafael van der Vaart was wel te spreken over het optreden van de Nederlander. "Hij straalt echt wat uit en hij komt veel aan de bal. Die corner was fantastisch aangesneden. Het was van hem gewoon een goede pot op dit niveau."

Koopmeiners kreeg zelfs nog een aardige kans om direct ook een doelpunt te maken in zijn eerste echte Champions League-wedstrijd, maar hij schoot net voorlangs. "Daar moet je even mazzel mee hebben, dat je zo'n bal goed raakt en hij in de bovenhoek vliegt. Je ziet ook dat ze hem steeds zoeken. Ze hebben een heel goed elftal. Ook voordat hij kwam stond er al een heel goed team, maar ze geven hem wel gewoon de bal. Je ziet ook dat de trainer het vertrouwen in hem heeft."

Bekijk ook: Heerlijke trap Koopmeiners draagt bij aan fiasco United

Presentator Wytse van der Groot voegt daaraan toe dat hij zich nu al ontwikkelt als vaste kracht. "Je merkte dat hij de verantwoordelijkheid durfde te pakken." Door de nederlaag staat Atalanta nu tweede in de poule, twee punten achter op Manchester United en met een gelijk aantal punten als Villarreal. Over twee weken krijgt het de kans om zich te revancheren tegen de koploper.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen