Minister vraagt 'rolmodel' Kimmich zich alsnog te laten vaccineren

27 oktober 2021, 19:47

Horst Seehofer, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, heeft Joshua Kimmich opgeroepen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. De middenvelder van Bayern München bevestigde afgelopen weekend dat hij de prik nog niet heeft laten zetten, wat hem op de nodige kritiek kwam te staan.

"Denk er nog eens over na en laat je vaccineren", bemoeide Seehofer zich woensdag met de kwestie. "Je bent een persoonlijkheid en een rolmodel. Als jij je laat vaccineren, zullen andere mensen zeggen: dan doe ik het ook", aldus de Duitse minister van Binnenlandse Zaken.

Kimmich legde een aantal dagen geleden uit waarom hij zich nog niet heeft laten vaccineren. "Omdat ik mijn vraagtekens heb bij het feit dat er weinig studies zijn gedaan naar de gevolgen op lange termijn. Natuurlijk snap ik dat ik een bepaalde verantwoordelijkheid heb. Ik volg alle protocollen en word iedere twee of drie dagen getest", zei hij. "Ik zeg ook niet dat ik mezelf hoe dan ook niet ga laten vaccineren. Het is zelfs heel goed mogelijk dat ik dat in de toekomst alsnog laat doen. Maar ik vind wel dat iedereen de beslissing voor zichzelf moet nemen, en dat die beslissing gerespecteerd moet worden."

Kimmich kreeg na het uiten van zijn bedenkingen te maken met kritiek, maar ook steunbetuigingen. Onder meer Bayern München-iconen Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge namen het op voor de Duitse middenvelder. Zij vinden dat de Duitse media de kwestie hebben opgeblazen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen