Newcastle-coach gekwetst: "Blij dat mijn ouders dit niet meemaken"

9 oktober 2021, 21:35

De dagen van Steve Bruce als trainer van Newcastle United lijken geteld. Niet alleen omdat de ploeg in de Premier League op de voorlaatste plaats staat, maar vooral omdat de club deze week in handen is gevallen van een rijk consortium uit Saoedi-Arabië.

De kapitaalkrachtige nieuwe eigenaren hebben grootse plannen met The Magpies en daar hoort hoogstwaarschijnlijk een ander kaliber trainer bij. "Ik weet dat de kans aanwezig is dat Newcastle me gaat ontslaan", erkent een situatiebewuste Bruce tegenover The Telegraph. "Maar als het daadwerkelijk gebeurt, zal ik daar niet bitter over zijn. Ik sta er niet bij iedereen even goed op."

De 60-jarige oud-speler van Manchester United arriveerde in de zomer van 2019 op St. James' Park als opvolger van Rafael Benítez, die zijn aflopende contract bij Newcastle United niet besloot te verlengen. De Spanjaard voelde zich niet gesteund door toenmalig eigenaar Mike Ashley, die maar weinig wilde investeren in de club. De fans van de club zagen Bruce vooral als een makkelijke optie voor Ashley, omdat een trainer van zijn statuur al blij mocht zijn coach van Newcastle United te zijn.

"Iedereen die Benítez zou opvolgen, zou het moeilijk krijgen. Dat wist ik toen ik eraan begon", vertelt Bruce. "Maar bepaalde dingen die over me zijn gezegd en geschreven, de pesterijen die op sociale media zijn verschenen... Ik kan alleen maar blij zijn dat mijn ouders niet meer in leven zijn, dat ze dit niet mee hoeven te maken. Als ze dat soort dingen zouden zien of horen, zou dat hun hart breken."

Lees ook: 'Newcastle kan in januari ruim 200 miljoen uitgeven'

Bruce heeft bij Newcastle United officieel gezien nog een contract tot aan de zomer, maar liet eerder al doorschemeren dat zijn verbintenis langer doorloopt. Wanneer het contract van de ervaren oefenmeester, die in het verleden ook al Newcastles rivaal Sunderland trainde, dan wél afloopt, is onduidelijk. Inmiddels worden in Engeland al meerdere (grote) namen gelinkt aan de trainerspositie bij de kersvers overgenomen club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen