Supportersbestorming bij FC Utrecht, Hake denkt niet aan ontslag

23 december 2021, 15:59

Woensdagavond speelde FC Utrecht gelijk tegen FC Twente (1-1). Het zorgde voor onrust bij de Galgenwaard, waar tientallen supporters verhaal kwamen halen na de moeizame resultaten van de afgelopen weken. De ploeg begon het seizoen onder René Hake nog voortvarend, maar de trainer staat nu behoorlijk onder druk. Uit de laatste zeven duels pakte de ploeg slechts zes punten.

RTV Utrecht meldt dat de politie de supporters moest tegenhouden en dat de aanwezigen in het stadion een tijdje niet naar buiten mochten. De boosheid werd vooral gericht op trainer René Hake. Mark van der Maarel snapte daar niets van. "Ik kan er niks mee als mensen roepen dat de trainer eruit moet. Ik snap dat het geroepen wordt, maar als je individueel te weinig creativiteit laat zien en te veel individuele fouten maakt, moet je niet de technische staf de schuld geven."

De verdediger baalt van de moeizame fase waar de club momenteel inzit. "Ik vind het verschrikkelijk hoe het nu gaat. We zijn ambitieus en werken goed samen. Dan is het ontzettend zuur dat we niet kunnen voldoen aan de ambities", aldus Van der Maarel, die dus achter de trainer blijft staan. Hake heeft zelf nog niet vernomen dat de club van hem af wil, zo laat hij weten aan Voetbal International. Er staat namelijk nog geen evaluatiemoment gepland tijdens de winterstop.

"Maar ongetwijfeld gaat dat gebeuren. Wanneer dat is, dat zullen we wel zien. Daar hebben we het ook wel over gehad, dat er een moment gaat komen. Er staat niks in mijn agenda. Nog niet. Het is ook logisch om terug te kijken. Dat doen we met de staf, met de spelers. Allemaal heel logisch", aldus de oefenmeester, die er van uitgaat dat hij gewoon op het veld staat als de winterstop voorbij is. "Ik heb geen enkele reden om te denken dat het niet zo zou zijn. Ik zou zeggen: gewoon nuchter blijven nadenken."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen