Van der Sar over 'interesse' in Ajax-coach Ten Hag: "Ben ik blij mee"

24 december 2021, 12:39

Erik ten Hag doet het al jaren uitstekend bij Ajax. De trainer is daarom flink in trek en werd al genoemd als kandidaat bij Manchester United. De coach van de Amsterdammers ligt nog tot 2023 vast in de hoofdstad, maar gaf zelf eerder al aan klaar te zijn voor een volgende stap.

"Ik hoor en lees ook dat er veel lof is voor onze trainer en dat er belangstelling is voor hem van buitenlandse clubs. Daar ben ik blij mee. Dat is in het begin ook wel anders geweest", zegt Ajax-directeur Van der Sar in een gesprek met Het Parool. "Erik heeft zich bij ons verder ontwikkeld. Het spel dat Ajax speelt, de prijzen die we winnen, de exposure die we krijgen, we hebben dat mede aan hem te danken."

De beleidsbepaler van Ajax krijgt van de krant de vraag wat de sleutel is tot de goede samenwerking met Ten Hag. "Het belangrijkste is dat Marc Overmars, de technische baas voor de lange termijn, kan lezen en schrijven met de hoofdtrainer. Ze dagen elkaar uit, prikkelen elkaar en hebben discussies."

Lees ook: Janssen adviseert Ten Hag op zoek te gaan naar nieuwe club

Van der Sar vervolgt: "Bij Ajax moet een trainer dan ook nog creatief en aanvallend voetbal spelen. Bovendien was en is het streven om aan te haken bij de Europese top. Erik benadert dat op een heel professionele wijze, gedreven, soms op het maniakale af. Elke dag beter, dat streven heeft hij er wel in gekregen. Soms denk je: waar maak je je druk over? Maar dat had Louis van Gaal ook: altijd het onderste uit de kan halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen