Wales ziet kansen door wisselvalligheid Nederlands elftal

17 december 2021, 12:44   Bijgewerkt: 17 december 2021, 12:50

Wales kwam donderdag als laatst uit de koker en maakte zo de Nations League-groep met Nederland, België en Polen compleet. Bondscoach Robert Page weet dat zijn ploeg een zware klus te wachten staat, maar was ook hoopvol. Zo zag hij onder meer kansen in de ontmoetingen met het Nederlands elftal.

"Het is geen toeval dat we hier staan", aldus de trainer van het naar League A van de Nations League gepromoveerde Wales tegenover de BBC. "We verdienen het om in deze topdivisie te spelen. Als we willen blijven verbeteren en onze spelers verder willen ontwikkelen, moeten we het opnemen tegen de beste ploegen van Europa en de wereld. Tegen de teams die we hebben geloot zullen we daarvoor op ons best moeten zijn. We hebben veel respect voor ze, maar geen angst."

Page ging alle tegenstanders afzonderlijk langs, te beginnen met Oranje. "We weten hoe Nederland is, ook al hebben we al een paar jaar niet tegen ze gespeeld (de laatste keer was een oefenwedstrijd in 2015 en eindigde in 2-3 voor Nederland, red.). "Ze zitten in een fase waarin ze in staat zijn de beste teams ter wereld te verslaan, maar tegelijkertijd wisselvallig hebben gepresteerd door de jaren heen", zo wees hij de zwakte van Oranje aan. "Het is een geweldige loting voor ons."

Toch heeft Page België hoger zitten dan Oranje. "Dat is natuurlijk het land dat erbovenuit springt", stelde hij. De twee landen stonden tegenover elkaar op het EK van 2016 (kwartfinale, 3-1 voor Wales) en kwamen elkaar twee keer tegen in de WK-kwalificatie (1-1 en 3-1 voor België). "We weten veel van ze. Het is een geweldige ploeg, maar we hebben bewezen dat we, als we op ons best zijn, ons kunnen meten met ze. Als we dat tegen alle tegenstanders in de groep kunnen laten zien, kan het alleen maar goed aflopen."

Lees ook: Bondscoach België reageert enthousiast op loting tegen Oranje

Lees ook: "Nederlanders nog steeds in de waan dat ze beter zijn dan België"

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen