'Bergwijn richting Ajax? Tottenham informeert naar opvolger'

11 januari 2022, 23:08

Tottenham Hotspur wil wellicht toch meewerken met een vertrek van Steven Bergwijn. De club heeft bij Manchester United geïnformeerd naar Jesse Lingard. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler is aankomende zomer transfervrij en kan bij de Engelse topclub niet rekenen op een basisplaats.

Football London en ESPN England melden dat Tottenham in eerste instantie inzette op een transfervrije komst van de voetballer, maar inmiddels zou ook een winterse overstap een serieuze optie zijn. Dat kan mogelijk goed nieuws zijn voor Ajax, dat serieus geïnteresseerd is in Bergwijn. De vleugelaanvaller moet in Amsterdam de opvolger worden van David Neres. De Braziliaan maakt deze winter de overstap naar Shakhthar Donetsk.

Antonio Conte liet dinsdag nog weten dat hij Bergwijn graag wilde behouden. "Hij heeft andere kwaliteiten dan onze andere aanvallers. Hij is goed in de één-tegen-één en creatief aan de bal. Dat missen we nog wel eens in een wedstrijd. Als hij fit is, gaat hij kansen krijgen om zichzelf te bewijzen", aldus de Italiaanse oefenmeester. De komst van Lingard zou de mening van de trainer wellicht kunnen veranderen, waardoor Ajax alsnog toe kan slaan deze winter.

Of de Engelsman zelf openstaat voor een vertrek naar Spurs is overigens de vraag. Hij zou het liefst bij United voor zijn kans willen gaan of verhuurd worden aan West Ham United. De creatieveling werd vorig seizoen al een half jaar uitgeleend aan de club uit de hoofdstad. Of Bergwijn deze winteroverbodig wordt, zal dus afhangen van de keuze van de United-bankzitter.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen