Commotie: Allegri zet niet-gevaccineerde Szczesny op de bank

12 januari 2022, 10:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De aanstaande reservebeurt van Wojciech Szczesny heeft in Italië voor flink wat discussie geleid. De Poolse doelman wordt woensdagavond gepasseerd in de Italiaanse Super Cup-wedstrijd tegen regerend landskampioen Inter. De Poolse doelman is namelijk nog niet volledig gevaccineerd tegen het coronavirus.

Dat leidt tot harde maatregelen van coach Massimiliano Allegri. De 31-jarige doelman wordt vervangen door Mattia Perin. "Al onze spelers zijn inmiddels gevaccineerd, behalve Wojciech", bekende Allegri op de persconferentie. "Daarom sluit hij pas op het laatste moment aan. Hij zal binnenkort zijn tweede vaccinatie ontvangen."

Juventus stelde onlangs vaccinaties verplicht bij spelers, maar Szszesny wacht nog op zijn prik die de bescherming compleet maakt. De Pool zal overigens wel bij de wedstrijdselectie zitten voor de ontmoeting met koploper Inter: bij een negatieve coronatest behoort hij 'gewoon' tot de groep.

Anti-vaccinatiegroepen in Italië zijn het oneens met de beslissing van Allegri om de keeper te passeren. Wereldwijd wordt gevreesd voor een vaccinatieverplichting. In Nederland zijn spelers niet verplicht om zich te laten vaccineren en heeft 75 procent van de spelers een volledige bescherming op zak. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen