'Gepasseerde Utrecht-doelman Paes dicht bij overgang naar MLS'

13 januari 2022, 23:57

Maarten Paes kreeg afgelopen week te horen dat niet hij, maar collega Fabian de Keijzer in de tweede seizoenshelft de eerste doelman bij FC Utrecht is. Paes lijkt echter niet te lang te hoeven treuren: voor de goalie lonkt een Amerikaans avontuur.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. FC Dallas zou Paes tot het einde van het seizoen willen huren van de Domstedelingen. Paes zou niet blij zijn geweest met de boodschap die hij van trainer René Hake kreeg en direct hebben aangedrongen op een wintertransfer.

Het zou een opvallende move zijn voor Paes, die in de eerste seizoenshelft de eerste keus onder de Utrechtse lat was en zich in bepaalde wedstrijden - waaronder het met 0-1 gewonnen uitduel tegen Ajax - wist te onderscheiden. Vorig seizoen verloor Paes zijn basisplaats ook al eens aan de Duitse reservedoelman Eric Oehlschlägel. 

Lees ook: 'Keeperswissel bij FC Utrecht is goed nieuws voor Ajax'

Het is nog onduidelijk of FC Dallas een optie tot koop in het huurcontract van Paes wil bedingen. De MLS begint eind februari. In die competitie komen meer Nederlandse doelmannen voor. Zo verdedigt Kenneth Vermeer de kleuren van FC Cincinnati, komt Nick Marsman uit voor LAFC en keept Eloy Room (Nederlands paspoort) bij Columbus Crew.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen