Schreuder verdedigt wissel Lang: "Team boven individu"

28 januari 2022, 09:54

Club Brugge mocht donderdagavond niet mopperen dat het een punt (0-0) overhield aan de topper tegen de verrassende koploper Union Sint-Gillis. De bezoekers hadden de overhand, maar vonden doelman Simon Mignolet steeds op hun weg. Bij de thuisploeg liet coach Alfred Schreuder zijn landgenoot Noa Lang in de rust in de kleedkamer.

Een opmerkelijke wissel, daar de creativiteit van Lang in de tweede helft werd gemist. Een deel van de Club Brugge-fans begreep de actie van de Nederlandse coach niet goed, maar de voormalig assistent-trainer van FC Barcelona komt met tekst en uitleg.

"Het gaat om het team. En het team is belangrijker dan een individuele speler", sprak Schreuder op de persconferentie. "Ik vond dat ik deze keuze moest maken. Ik heb gemerkt dat Noa nog niet topfit is, terwijl andere jongens alles hebben getraind en gespeeld. Ik kan er niks aan doen dat hij niet fit was."

Schreuder, die met Club Brugge op negen punten achterstand van Union staat, vervolgt: "Hij heeft wedstrijden nodig, maar het was wel een topwedstrijd', aldus Schreuder. "Ik kon het zo oplossen en dat heb ik gedaan. Als trainer moet ik in dat soort situaties mijn verantwoordelijkheid pakken. Het gaat niet om Noa Lang, maar om het elftal."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen