Slot over Feyenoord-huurling Nelson: "Het talent druipt er wel vanaf"

27 januari 2022, 08:11

Feyenoord huurde Reiss Nelson afgelopen zomer van Arsenal, maar de grote belofte die hij bij 1899 Hoffenheim ooit al was, komt er in Rotterdam-Zuid nog niet helemaal uit. In zeventien officiële duels kwam hij tot slechts één schamel doelpuntje. Toch neemt trainer Arne Slot het ook voor zijn pupil op.

"Het talent druipt er wel vanaf", stelt de oefenmeester van de Rotterdammers tegenover Voetbal International. "Maar waar Reiss nog moeite mee heeft, is tot grote kansen te komen voor hemzelf of zijn medespelers. Je ziet heel veel vaardigheid, snelheid en beweeglijkheid, maar het laatste zetje ontbreekt nog. Dan is het net geen afronding of net geen assist. Het allermoeilijkste in voetbal blijft toch rendement uit je spel halen. En als je bij Feyenoord speelt, waar je als buitenspeler toch vaak in een veelbelovende positie terechtkomt, verwacht je een hoger rendement."

Want naast die ene treffer was er tot dusver ook slechts één assist. "Reiss heeft de laatste jaren ook weinig gespeeld en ik denk dat hij sowieso niet zo'n doelpuntenmaker is. Ik zie hem dat tijdens de trainingen ook niet veel doen, maar ja: bij Hoffenheim in de Bundesliga schoot hij er toch een stuk of zeven in. Dat is uitstekend", vindt Slot. "Ik denk dat Reiss veel meer een voorbereider is dan een afmaker en ik ben ervan overtuigd dat hij zal laten zien dat hij beter kan."

Lees ook: Tien Eredivisiespelers om op te letten in de tweede seizoenshelft

Zelf is de concurrent van Luis Sinisterra nog altijd hoopvol dat hij alsnog zijn grote belofte invult in Rotterdam-Zuid. "De laatste week voor de winterstop kreeg ik mijn kans uit tegen Heerenveen en daarna heb ik ook gespeeld tegen Vitesse en NEC. Nu is het een kwestie van ritme zien te krijgen en beslissend worden voor deze club", aldus de aanvaller, die in het begin kampte met veel blessureleed.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen