Sparta laat parel en routinier gaan: "Niet onze voorkeur"

31 januari 2022, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta raakt parel Emanuel Emegha kwijt. De achttienjarige aanvaller maakt de overstap naar Royal Antwerp FC, waar hij een contract voor vijf seizoenen tekent. Wat de Rotterdammers aan hem overhouden, is niet bekend.

"Het had niet onze voorkeur om tijdens de winterstop Emanuel Emegha te transfereren," legt Gerard Nijkamp uit op de website van de eredivisionist. "Het is echter een feit dat Emanuel Emegha wilde vertrekken bij Sparta en zich sportief dusdanig kan verbeteren bij de huidig nummer drie van België. De voorwaarden voor een transfer zijn door Antwerp geaccepteerd en daarom kunnen wij Emanuel niet tegenhouden om deze stap te maken."

De Rotterdammers gunnen de aanvaller de transfer, maar balen aan de andere kant wel van het vertrek. "Uiteraard betreuren we zijn vroegtijdig vertrek, want ondanks dat hij nog geen vaste basisspeler was bij Sparta hadden we vertrouwen in zijn ontwikkeling", besluit de beleidsbepaler. Emegha wist in 35 wedstrijden drie keer te scoren in de Eredivisie. Nu mag hij zich dus laten zien in België.

Bryan Smeets ook naar België

Ook ploeggenoot Smeets maakt de overstap over de landsgrenzen naar België. Hij verkast naar Lommel SK, dat uitkomt op het tweede niveau. De aanvallende middenvelder was op een dood spoor beland op Het Kasteel, maar aan interesse was er geen gebrek. Ook De Graafschap, NAC Breda, Almere City en TOP Oss waren voor hem in de race.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen