Bayern München wint moeizaam in spektakelstuk

5 februari 2022, 20:22

Bayern München en RB Leipzig hebben zaterdagavond een geweldige wedstrijd op de mat gelegd. Negentig minuten lang bleef het boeiend in de Allianz Arena, maar het leverden de bezoekers geen loon na werken op. De thuisploeg won met 3-2.

Dani Olmo was dichtbij de openingstreffer na tien minuten voetballen, maar de Leipzig-speler zag zijn schot net over de lat vliegen. Twee minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak via Thomas Müller. Het bleek het beeld van de wedstrijd te worden: twee ploegen die wilden aanvallen, maakten er een prachtige wedstrijd van. Na een klein half uur spelen maakte André Silva de gelijkmaker, na een goede voorzet van Konrad Laimer.

Müller kon na 36 minuten weer juichen, maar deze keer bleef het doelpunt niet staan na inmenging van de VAR. Voordat de middenvelder zijn tweede van de avond maakte, was er namelijk een overtreding gemaakt. De ploegen leken met een gelijke stand de thee op te zoeken in de rust, maar Robert Lewandowski maakte de een minuut voor tijd zijn eerste doelpunt van het duel. Hij zette de ploeg op 2-1. Na rust werd het snel weer gelijk. Deze keer profiteerde Christopher Nkunku van een goede voorzet van Laimer, die ook al belangrijk was bij de eerste goal.

Waar de stand in minuut 53 gelijk werd, kwam Bayern vijf minuten later alweer op voorsprong. Deze keer had Der Rekordmeister wel hulpt nodig van de tegenstander.  Josko Gvardiol maakte een eigen doelpunten. Beide ploegen bleven jagen op goals. De koploper wilde het duel in het slot gooien, Leipzig bleef jagen op de gelijkmaker. Dat gebeurde niet, waardoor de ploeg van Julian Nagelsmann opgelucht adem kon halen na negentig minuten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen