Eriksen-rentree zorgt voor kippenvel, Weghorst bijna boven streep

26 februari 2022, 17:56
Foto: © ProShots

Op een fraaie Premier League-middag is al het voetbal overschaduwd door een prachtig moment: Christian Eriksen keerde voor het eerst sinds zijn hartproblemen weer terug in een officiële wedstrijd. De Deen viel kort na rust in, maar verloor wel met 0-2 van Newcastle. Toch is het voor hem een heuglijk moment, dat hij eindelijk weer kan voetballen sinds het dramatische moment afgelopen zomer.

Tijdens een EK-wedstrijd van Denemarken ging Eriksen uit het niets naar de grond met hartproblemen. Na een succesvolle reanimatie kostte het hem ruim een half jaar om te revalideren. Bij zijn rentree kreeg hij een staande ovatie van het Brentford-publiek. Door de nederlaag ziet Brentford de degradatiestreep wel tot op drie punten naderen.

Wout Weghorst blijft maar punten pakken met Burnley. Nu speelde het met 1-1 gelijk tegen Crystal Palace, waardoor het nog maar één punt verwijderd is van de veilige plek zestien, waar Donny van de Beek en Everton nu staan. Weghorst deed negentig minuten mee en zag Luka Milivojevic net na rust in het eigen doel de 1-1 maken. Zo heeft Burnley tien punten gepakt in de laatste zeven wedstrijden, met onder meer Liverpool, Arsenal en Manchester United als tegenstanders.

Manchester United zelf heeft een modderfiguur geslagen door niet verder te komen dan 0-0 tegen nummer negentien Watford. Anthony Elanga kreeg de grootste kans van de wedstrijd, maar het goudhaantje sprong daar dit keer niet goed meer om. 

Lees ook'Marathonman' Weghorst blij van de hatelijke nul af te zijn

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen