Flemming ziet AZ of Feyenoord wel zitten: "Denk dat ik het wel kan"

20 februari 2022, 13:04

Zian Flemming is toe aan de volgende stap in zijn loopbaan. Dat geeft de middenvelder van Fortuna Sittard aan bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Flemming werd afgelopen winter begeerd door enkele clubs uit het Engelse Championship.

"Afgelopen zomer baalde ik heel erg", begint Flemming. "Aan het einde van het seizoen dachten ook mijn medespelers dat ik weg zou gaan, de vraag was alleen waarheen. Dat ging uiteindelijk niet door. In de winter rekende ik niet op een vertrek, maar kwamen er weer twee clubs (Millwall en Huddersfield, red.). Toen hield ik het wat meer op afstand, ook dat is niet doorgegaan. Ze waren allebei concreet. Dat Fortuna me in de winter niet wilde verkopen, begrijp ik. We stonden zeventiende en er was nog geen vervanger."

Zou Flemming een transfer richting de Nederlandse top voor zich zien weggelegd? "Als ik naar Feyenoord en AZ kijk en zie waar De Wit en Til staan, dan is dat prijsschieten. Je krijgt bij die ploegen zoveel kansen. Die manier van spelen ligt mij wel. Ik denk dat ik het wel kan. Als Fortuna een bedrag vraagt dat in Nederland niet betaald kan worden, schrikken Feyenoord en AZ zich ook rot en hangen ze op. Fortuna heeft beloofd dat ze komende zomer mee gaan werken."

Flemming zou voor een slordige drie miljoen euro mogen vertrekken bij Fortuna Sittard, dat dit seizoen tegen degradatie vecht. De afgelopen weken heeft de ploeg van Sjors Ultee wel een betere vorm te pakken, met knappe uitzeges bij sc Heerenveen en FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen