Heerenveen blijft verliezen: degradatiezorgen nemen toe

27 februari 2022, 21:57

FC Utrecht heeft sc Heerenveen zondagavond de zevende nederlaag op rij bezorgd. De ploeg van René Hake was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar maakte pas in het tweede bedrijf het verschil. Door de goals van Bart Ramselaar en Mike van der Hoorn sluit FC Utrecht weer aan bij Vitesse en FC Twente, terwijl Heerenveen verder afzakt in de richting van de degradatiezone.

Het was in het Abe Lenstra Stadion de dag van de terugkeer van Henk Veerman in Friesland. De spits van FC Utrecht kwam de afgelopen jaren uit voor Heerenveen, maar vertrok daar afgelopen winter. Een vertrek door de voordeur voor Veerman werd dat niet. De boomlange spits uitte voorafgaand aan het duel ook zijn kritiek op zijn voormalig werkgever: "Ole Tobiasen heeft mij nog steeds geen bericht gestuurd. Ik vind dat echt waanzinnig.  Als ik eraan terugdenk, dan denk ik: wat is het toch allemaal een poppenkast", zo gaf de spits aan tegenover het Algemeen Dagblad. De aanvalsleider van FC Utrecht ging met genoeg motivatie het belangrijke duel in. Beide ploegen hebben de punten in de huidige fase van de competitie keihard nodig hadden.

Dat was een van de weinige wapenfeiten die de toeschouwers in het Abe Lenstra Stadion in het eerste bedrijf voorgeschoteld kregen. Het was een afwachtende eerste helft, waarin de kansen spaarzaam waren. Heerenveen, dat wel iets vaker de bal had, creëerde geen enkele uitgespeelde kans. FC Utrecht werd zo nu en dan wel gevaarlijk. Zo spatte een uitstekende poging van rechtsback Hidde ter Avest via de vingertoppen van Mulder uiteen op de lat en eindigde een kopbal van Sander van de Streek op het houtwerk.

FC Utrecht was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg ook de beste kansen, maar moest die lijn in de tweede helft wel beter gaan doortrekken om met de overwinning naar de Domstad te gaan. Dat lukte de ploeg van René Hake in het begin niet, want Heerenveen werd direct gevaarlijk. De Zweedse aanvaller Amin Sarr werd goed bereikt en vrij voor doelman Fabian De Keijzer gezet, maar laatstgenoemde voorkwam een treffer van de thuisploeg. De defensie van de bezoekers werd aan het wankelen gebracht door de aanvallers van Heerenveen, maar na zestig minuten spelen was het de ploeg van René Hake die onverwachts op voorsprong kwam. Ramselaar werd de diepte ingestuurd in het strafschopgebied, waarna doelman Mulder zijn doel uitkwam om een poging te doen om de bal te onderscheppen. Ramselaar schoot de bal echter in de korte hoek binnen, waardoor de inschattingsfout van Mulder keihard werd afgestraft.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Erwin Mulder 5, Milan van Ewijk 6, Sven van Beek 5, Ibrahim Dresevic 5,5, Lucas Woudenberg 5,5, Thom Haye 5, Nicolas Madsen 5,5 (71. Anas Tahiri -), Tibor Halilovic 6,5, Siem de Jong, 5 (66. Anthony Musaba 6), Amin Sarr 6, Sydney van Hooijdonk 6.

FC Utrecht: Fabian de Keijzer 6, Hidde ter Avest 6,5, Mike van der Hoorn 7, Mark van der Maarel 5,5, Django Warmerdam 6, Quinten Timber 6,5, Adam Maher 6, Bart Ramselaar 7 86. Remco Balk -), Sander van de Streek 6, Moussa Sylla 6, Henk Veerman 5 (86. Anastasios Douvikas -)

Man of the Match: Bart Ramselaar

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen