Masterclass 'briljante' Virgil van Dijk, ophef over De Vrij

17 februari 2022, 08:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk (30) heeft donderdagochtend volop complimenten ontvangen van de Engelse media. De verdediger van Liverpool won woensdagavond met 0-2 van Internazionale en werd ook nog eens gekozen tot Man of the Match. Over Stefan de Vrij werd een heel ander thema uitgelicht.

Volgens Sky Sports hoefde Liverpool-goalie Alisson Bécker bijna geen redding te verrichten in het heenduel van achtste finale van de Champions League. 'En dat kwam vooral door Ibrahima Konate en Virgil van Dijk', schreef het medium, dat beide centrale verdedigers beloonde met een acht voor diens optreden. The Liverpool Echo kwam tot hetzelfde cijfer voor het optreden van Big Virg.

The Mirror zag een behoorlijk imponerende Van Dijk. 'Hij maakte indruk tegenover Lautaro Martinez en Edin Dzeko en voorkwam dat er gevaar kwam van Internazionale', zag het medium. The Daily Mail zag een masterclass verdedigen van VVD en beoordeelde diens optreden met een negen. 'Hij verdedigde soms zelfs briljant.'

Lees ookVan Dijk verkozen tot Man of the Match met ijzersterke cijfers

{image[352791][right-half][]}Ophef rondom De Vrij

Over Internazionale-verdediger De Vrij werd een heel ander moment uitgelicht. De voormalig Feyenoorder, die door de meeste media een mager zesje – maar wel voldoende – scoorde, had in de eerste helft behoorlijk last van een klap tegen zijn hoofd. Hij maakte duidelijk het gebaar dat hij niet goed meer zag, maar maakte de wedstrijd toch nog bijna vol.

Voormalig Premier League-spits Dean Ashton denkt dat er een cultuuromslag nodig is in het voetbal. "We moeten eerst naar het welzijn van een speler kijken en dan pas naar de gevolgen voor het team", zei hij tegenover TalkSPORT. "De Vrij wilde doorgaan, maar je moet hem soms ook tegen zichzelf beschermen. Je zag duidelijk dat hij een beetje dizzy was. Dan kan een clubarts toch ook inschatten dat er iets niet goed is?", vraagt hij zich hardop af. Wat hem betreft worden de regels rechtgetrokken ten opzichte van het rugby: bij een harde hoofdbotsing, moet een speler het veld verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen