Mourinho verder onder vuur bij Roma: puntverlies en rode kaart

19 februari 2022, 20:16   Bijgewerkt: 19 februari 2022, 20:23

José Mourinho heeft zijn zaakjes bij AS Roma niet helemaal meer onder controle. Tegen Hellas Verona leed de ploeg voor de derde keer op rij puntenverlies (2-2), waarmee de Europese plekken voorlopig buiten bereik blijven. Bovendien werd de Portugees zelf maar weer eens met rood naar de kant gestuurd.

Gedurende de hele wedstrijd liet Mourinho zijn ongenoegen over de arbitrage al blijken en in de 91e minuut was scheidsrechter Luca Pairetto het dan eindelijk zat. De trainer kreeg een rode prent gepresenteerd en moest door zijn staf tegengehouden worden om nog verdere escalatie te voorkomen. De tussenstand op dat moment was 2-2.

Dat op zich was al een prestatie, want al na twintig minuten spelen stond er een 0-2 voorsprong voor Hellas Verona op het scorebord. Adrien Tameze en Antonin Barak leken de nummer negen van de Serie A aan een zege te gaan helpen. De achttienjarige Cristian Volpato schoot Roma na rust echter terug in de wedstrijd en in de 84e minuut was het een andere jongeling, Edoardo Bove (19), die net als Volpato zijn eerste treffer voor het eerste elftal maakte en zo de eindstand op 2-2 bepaalde.

Heel veel schiet Roma met het geredde punt nog niet op. Het blijft op plek zeven staan en kan later dit weekend verder achterop raken in de strijd om de Europese plekken. Bovendien zakt het naar plek acht als Fiorentina wint van Atalanta. Voor Mourinho zelf zal het puntenverlies en zijn rode kaart niet hebben geholpen om af te koelen na de afgelopen weken. Onder meer lekte uit hoe hij na de wedstrijd tegen Inter tekeer ging tegen zijn spelers, waarna hij tijdens een persconferentie [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/397439/irritatie-tijdens-persconferentie-mourinho-anders-ga-ik-nu-weg/,_blank,dreigde weg te lopen].