Nederland juicht mee met Man City: geweldig coëfficiëntennieuws

15 februari 2022, 22:57   Bijgewerkt: 15 februari 2022, 23:20

Kinderlijk eenvoudig heeft Manchester City in de eerste wedstrijd van het tweeluik met Sporting CP afgerekend met de Portugese topclub. De Engelse grootmacht boekte op bezoek in Portugal een klinkende 0-5 overwinning en lijkt daardoor nu al zo goed als zeker van een plek in de kwartfinale van het miljardenbal.

Dat is uiteraard voor de Engelse topclub goed nieuws, maar ook het Nederlandse voetbal zal een vreugdesprongetje hebben gemaakt nadat City de Portugese formatie van de mat tikte. Nederland is namelijk in een felle strijd verwikkeld om de zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst, waarop Portugal momenteel de voornaamste concurrent is. Nederland heeft sinds dit seizoen de jacht serieus geopend op twee rechtstreekse startbewijzen voor de Champions League.

Dat Sporting, de voormalig poulegenoot van Ajax, geen goed resultaat boekte tegen City, betekent dat er vooralsnog nul punten aan het Portugese coëfficiënt worden toegevoegd. Bovendien is een plek in de volgende ronde voor Sporting heel ver weg: dat zou betekenen dat het Zuid-Europese land ook nog eens naast het bonuspunt grijpt.

Al na een kwartier rekende City af met de Portugezen. Het was Riyad Mahrez die de score na negen minuten opende op aangeven van Kevin De Bruyne. De VAR bekeek de treffer nog, maar constateerde geen buitenspel. Enkele minuten later verdubbelde Bernardo Silva de score met een harde uithaal. Nog voor rust brachten Phil Foden en nogmaals Silva de stand zelfs op 0-4, waarmee het een record brak.

Omdat Raheem Sterling met een keiharde uithaal voor de vijfde treffer zorgde, staat Manchester City eigenlijk al met twee benen in de volgende ronde van de Champions League. De return in Manchester staat gepland voor 9 maart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen