Van Dijk verkozen tot Man of the Match met ijzersterke cijfers

16 februari 2022, 23:57

Liverpool heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de kwartfinale van de Champions League. Het won met 0-2 van Inter Milan en Virgil van Dijk werd na afloop verkozen tot Man of the Match. De Nederlander gaf de assist bij de tweede treffer, maar maakte vooral indruk om zijn verdedigende ingrepen en zijn goede spel.

Van Dijk was na zijn zware kruisbandblessure lang zoekende naar zijn topvorm, maar de laatste weken lijkt hij eindelijk weer in zijn oude ritme te komen. Tegen Inter stond hij weer ouderwets zijn mannetje en dat is ook de UEFA opgevallen. De cijfers logen er niet om. Van Dijk had vijftig goede passes, een passnauwkeurigheid van 94%, zeven aangekomen lange openingen, zeven intercepties en vijf gewonnen persoonlijke duels.

Lees ook: Van Dijk zadelt De Vrij en Dumfries op met loodzware CL-opgave

Dat betekent dat hij de meeste intercepties van het hele veld had, het meeste persoonlijke duels won van het veld en de meeste correcte passes heeft gegeven. Na afloop wilde de Nederlander het tegenover BT Sport vooral over het team hebben. "Dit is een ontzettend knappe prestatie en ik ben heel blij met de clean sheet. Inter is een goed team en dit is een mooi resultaat om mee te nemen naar Anfield."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen