ADO komt met uitleg over verrassend ontslag Brood

2 maart 2022, 07:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

ADO Den Haag heeft meer uitleg gegeven over het verrassende vertrek van succescoach Ruud Brood. De 59-jarige oefenmeester had met de Hagenaars uitstekende papieren voor promotie naar de Eredivisie, maar werd op straat gegooid. De reden? In het persbericht viel te lezen dat ADO hoopte met 'meer elan' richting de eindstreep te gaan. Toch riep het nog de nodige vragen op.

Directeur Edwin Reijntjes geeft in gesprek met Omroep West meer uitleg over de situatie. "Het gaat om professionele omgangsnormen. De normen en waarden binnen de club hebben de laatste tijd te weinig aandacht gekregen." De club koos er snel na de overname door Bolt voor om het nieuws te brengen. "Om het zo ver mogelijk voor de play-offs van start gaan te brengen, zodat we ons daar goed op kunnen voorbereiden."

Reijntjes begrijpt de conclusie van FC Volendam en FC Emmen dat ADO niet meer mee wil doen om directe promotie. "Dat is een terechte constatering. Wij hebben een risico-analyse gemaakt en geschetst hoe groot de kans is dat je direct promoveert, via de play-offs promoveert of uiteindelijk niet. Wij hopen natuurlijk op directe promotie, maar mocht er onderweg nog iets verloren worden, dan wordt dat een lastige opgave. Daarom spreken wij over de play-offs en willen we snel reageren."

"Wij kennen zijn opvolger Giovanni Franken goed", vervolgt de directeur. "We hebben ook niet voor niets zijn contract afgelopen zomer met drie jaar verlengd. Zijn visie en manier hoe ADO moet spelen kennen wij en bevalt ons. Hij zit meer op de lijn met wat wij met ADO willen. Ignacio Beristain en ik hebben dinsdagochtend een gesprek gehad met Franken. Hij danst helemaal niet naar onze pijpen. Hij is heel duidelijk wat hij wil met ADO. Anders had hij dit zeker niet gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen