Domper voor FC Groningen: Bijl ziet transfer toch niet zitten

18 maart 2022, 12:47

FC Groningen moet definitief een streep zetten door de komst van Glenn Bijl. De huidige nummer acht van de Eredivisie wilde de oud-speler van onder meer FC Emmen graag overnemen van Krylia Sovetov Samara. Bijl heeft echter geen oor naar een transfer. 

Dat meldt Voetbal International althans. FC Groningen rook haar kans toen de FIFA een speciale transferperiode aankondigde voor buitenlandse spelers die actief zijn in Oekraïne en Rusland. Door de Russische inval van Oekraïne hebben buitenlandse spelers die bij een Oekraïense of Russische club onder contract staan de mogelijkheid om tijdelijk transfervrij te vertrekken naar een andere club. FC Groningen wilde daarvan profiteren door Bijl los te weken bij Krylia Sovetov Samara, maar de verdediger ziet het niet zitten om een meerjarig contract te tekenen bij de Trots van het Noorden. 

Zo loopt FC Groningen wederom een blauwtje bij de verdediger. Volgens VI hoopte FC Groningen Bijl in 2019 ook al te contracteren. Hij leek toen ook op weg naar Groningen, maar koos uiteindelijk toch voor FC Emmen. Voor FC Emmen kwam Bijl 129 keer in actie, alvorens afgelopen zomer de overstap te maken naar Krylia Sovetov Samara. Daarvoor speelde hij vooralsnog veertien wedstrijden. Afgelopen weekend deed Bijl nog negentig minuten mee tegen Zenit. Krylia Sovetov Samara hield de Russische grootmacht knap op een 1-1 gelijkspel. 

Lees ook: Komst van Bijl naar FC Groningen moeilijker dan gedacht 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen