'Extra concurrent voor Nederlanders, Ajax-beul imponeert Barça'

16 maart 2022, 16:20

FC Barcelona is naar verluidt zeer gecharmeerd van de Uruguayaanse spits Darwin Núñez. De 22-jarige aanvaller van Benfica was dinsdagavond hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling in de Champions League van Ajax. In Camp Nou kan hij ook andere Nederlanders dwarszitten.

Volgens het Spaanse medium Diario Sport houdt Barcelona de verrichtingen van Darwin nauwlettend in de gaten. Namens de Catalanen was technisch directeur Jordi Cruijff deze week aanwezig bij de wedstrijd tussen Ajax en Benfica, al was hij daar vooral om Noussair Mazraoui en Grimaldo te bekijken. Het spel van Darwin zal hem echter ook zijn opgevallen.

De Zuid-Amerikaan zorgde een kwartier voor tijd met een krachtige kopbal voor de 0-1. Dat betekent dat Benfica zich ten koste van Ajax mag melden bij de laatste acht van de Champions League. De interesse in Darwin zal dan ook toenemen, al is de vraag hoe groot de mogelijkheden van Barcelona zijn. Benfica verlangt namelijk een torenhoog bedrag.

Dat is zeker niet gek aangezien Darwin nog tot medio 2025 vastligt in Lissabon. Eerder was hij actief bij het Uruguayaanse Peñarol en het Spaanse UD Almería. In de zomer van 2020 tekende hij bij Benfica, dat 24 miljoen euro voor hem betaalde. Bij het geïnteresseerde Barcelona staan onder meer de Nederlandse aanvallers Memphis Depay en Luuk de Jong onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen