'Lucky Ajax' flikt het wéér in de laatste minuten en wint Klassieker

20 maart 2022, 16:29   Bijgewerkt: 20 maart 2022, 18:45

Feyenoord heeft zondagmiddag nagelaten zichzelf weer helemaal terug te brengen in de titelstrijd. Het leek lang met 1-2 in De Klassieker te winnen van Ajax, maar gaf het in het laatste kwartier weg (2-3). Zo vergroot Ajax het gat richting Feyenoord van acht naar elf punten en is Feyenoord dus klaar in de titelstrijd.

De wedstrijd begon al zeer opmerkelijk doordat het eerste fluitsignaal enkele minuten moest worden uitgesteld door een brand in het Ajax-vak. Tientallen fakkels vormden een vuurzee en zetten uiteindelijk een eigen spandoek in de brand. Nadat de brand was geblust, keek Ajax al zeer snel tegen een achterstand aan, doordat Luis Sinisterra een rebound benutte uit een scherpe counter.

Een kwartier later deed Ajax exact hetzelfde. Een afstandsschot van Ryan Gravenberch werd niet goed verwerkt door doelman Ofir Marciano, waardoor Sébastien Haller gelijkmaakte. Daar heeft de thuisploeg echter niet lang van kunnen genieten, want Guus Til reageerde direct door Feyenoord wederom op voorsprong te schieten.

Hij profiteerde van een fout van uitgerekend Steven Berghuis, die afgelopen zomer nog de gevoelige overstap maakte. Hij werd aangegooid en dacht alle tijd te hebben, maar liet zich aftroeven. Jurriën Timber greep ook maar half in en Til maakte de 1-2. Toch kreeg Feyenoord nog de deksel op de neus, want twaalf minuten voor tijd draaide Dusan Tadic er een vrije trap op 'Schöne-achtige wijze' direct in.

Enkele minuten voor tijd kroonde Antony zich tot de grote Amsterdamse held door ook nog de 3-2 te maken op aangeven van de ingevallen Nicolas Tagliafico. Dat is voor de derde keer op rij dat Ajax een Eredivisie wedstrijd in de laatste minuten met 3-2 wint, waardoor de ploeg al gekscherend weer 'Lucky Ajax' wordt genoemd. Ajax volgt het Champions League-echec dus op met een cruciale zege in de strijd om het kampioenschap en zal aandachtig kijken naar wat PSV tegen Fortuna doet.

Lees hier het hele verslag terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen