Milan op titelkoers; Inter ondanks goal Dumfries de grote verliezer

19 maart 2022, 22:40
Milan op titelkoers; Inter ondanks goal Dumfries de grote verliezer

AC Milan heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de race om de Scudetto. Het behield de koppositie in de Serie A door een nipte 0-1 zege op Cagliari. Napoli blijft in het spoor door een eerdere 2-1 zege op Udinese, terwijl Internazionale juist duur puntverlies opliep. Een treffer van Denzel Dumfries was slechts genoeg voor een 1-1 gelijkspel.

Cagliari - AC Milan 0-1

AC Milan ging deze speelronde al in als koploper en moest laagvlieger Cagliari zien te verslaan om die positie te behouden. Dat bleek een lastige opgave: ondanks het veldoverwicht kwam Milan lange tijd niet tot de kansen om de score te openen. Dat lukte pas in de 59e minuut. Het was Ismael Bennacer die de kans kreeg, de bal perfect op de volley nam en zo toch de ban wist te breken. Het zou het enige doelpunt van de wedstrijd blijken, mede doordat Cagliari in de slotfase nog de lat raakte. Voor de derde keer op rij won Milan met 1-0, maar dat was dus wederom genoeg om de koppositie in handen te houden. 

Internazionale - Fiorentina 1-1

Eerder op de avond had Inter het in eigen huis moeilijk tegen Fiorentina. De regerend landskampioen liep de afgelopen weken al veel averij op (slechts één zege in de laatste vijf competitiewedstrijden) en kon een zege dus zeer goed gebruiken. Toch kwam het aan het begin van de tweede helft op achterstand dankzij een goal van Lucas Torreira. Inter moest dus op jacht naar de gelijkmaker, die al snel viel via Denzel Dumfries. De Oranje-international kopte een voorzet van Ivan Perisic binnen en tekende daarmee voor zijn eerste treffer van 2022. Meer dan een punt leverde dat zijn ploeg echter niet op. Het heeft weliswaar nog een wedstrijd in te halen, maar het gat met Milan is inmiddels zes punten. 

Zie ook: Lekkere kopgoal: Dumfries met belangrijke eerste treffer van 2022

Napoli - Udinese 2-1

Ook Napoli moest zaterdagmiddag een achterstand zien om te buigen. Het was namelijk Gerard Deulofeu die tegenstander Udinese in Napels op voorsprong zette. Pas in de tweede helft vielen de twee benodigde treffers. Het was Victor Osimhen die in tien minuten tijd beide doelpunten voor zijn rekening nam. De Nigeriaan scoorde ook een week eerder tegen Hellas Verona (1-2) twee keer en lijkt dus precies op tijd in vorm te raken voor de eindstrijd om de Scudetto. Voorlopig blijft het gat tussen Milan en Napoli echter nog drie punten. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen