NAC-fans hangen spandoeken op in drie landen: 'Blijven strijden'

27 maart 2022, 22:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De mogelijke overname van NAC Breda door de City Football Group houdt de gemoederen van de supporters bezig. De fans zien niets in de overname en hebben dat duidelijk gemaakt door op meerdere plaatsen spandoeken op te hangen. Bij het stadion van Manchester City was een doek te bewonderen, maar ook bij zusterclubs Troyes AC en Lommel SK hing de harde kern spandoeken.

Eerder werden al spandoeken opgehangen bij het Rat Verlengh Stadion, waar de supporters duidelijk lieten merken dat ze niet blij zijn met het plan van de City Football Group. De fans zijn bang dat de Bredase club een groot deel van de identiteit verliest. Om die boodschap extra kracht bij te zetten zijn inmiddels dus ook spandoeken opgehangen in Engeland, België en Frankrijk. Dat is te zien op de link=68.ARDs2mJXNkKu3xvqys5HGi1IR7cbrU-toAcdFtPXOSD6Q4Vv0nRldFrnlm3I_Txuzf1pZSsMLio5Qobn_LvR7pRJRpA33eBSrrJxbV4GpfHrwdF5EYtKWcsZFNwb24p3y4uY9Gp6-fq1WGr_T2FPH4D4eo-6QJUG9vMkP-Odglh05rYaxg1nsswDCjbXPSCvBTgfEXO0uhIO_WWr4UDm6DiRHbM9E18KPI1Ez3jPAJBMtQz16CrPLRtykffIvaV5ibBqNrwkYbUlwaz534Az4EOlTkSLTOhcHwlzsCfGV3S2dCRfa-fVtg,_blank,Facebookpagina Fr0nt76].

'City group probeert vanuit Manchester de voetbalwereld over te nemen. Gefinancierd door een sjeik met oliedollars uit een land met dubieuze kijk op mensenrechten. Troyes en Lommel zijn al gevallen, maar ons zullen ze nooit krijgen. Wij blijven strijden', aldus de fanatieke supporters via het social mediakanaal. Op het spandoek bij de stadions was ook een duidelijke boodschap te lezen: 'Stay out of our territory, NAC is not a city group story!'

Naast de City Football Group zouden er nog twee partijen in de markt zijn om NAC over te nemen. Het zou gaan om een regionale groep investeerders en een Amerikaanse optie. De Parel van het Zuiden speelt momenteel in de Keuken Kampioen Divisie, waar de ploeg momenteel negende staat. 

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen