'Newcastle gaat deze zomer echt los en bereidt bod Neymar voor'

18 maart 2022, 18:33
'Newcastle gaat deze zomer echt los en bereidt bod Neymar voor'

Newcastle United werd enkele maanden voor de jaarwisseling overgenomen door de nieuwe Saoedische eigenaren. De nieuwe eigenaren hebben veel geld, waardoor Newcastle plotseling een van de rijkste clubs van de wereld is. Deze winter kon het nog niet al te veel doen, maar investeerde het genoeg om snel boven de degradatiestreep te klimmen. Komende zomer gaat het echter pas echt los.

De clubleiding wil namelijk aanhaken bij de Premier League-top, waardoor grote transfers worden verwacht deze zomer. Diario Sport meldt dat de club één groot doel heeft: Neymar weghalen bij Paris Saint-Germain. De Braziliaanse vedette werd tegen Bordeaux, na de uitschakeling in de Champions League, massaal uitgefloten door het eigen publiek, waardoor een vertrek aannemelijker is geworden.

Newcastle wil dan ook profiteren van de complexe situatie en bereidt zelfs al een bod voor. Dat zou direct een megaklapper worden, want naar verluidt moet hij tweehonderd miljoen euro kosten. Daarnaast strijkt de buitenspeler een weeksalaris op van vijfhonderdduizend euro. PSG nam Neymar in 2017 voor 222 miljoen euro over van FC Barcelona.

Lees ook: 'Newcastle-spits terroriseert kattenbeul Zouma met miauwgeluiden'

Dat betekent dat de club een licht verlies maakt, maar gezien de leeftijd (30) zal dat niet als een ramp worden ervaren. Newcastle haalde deze winter al spelers als Dan Burn, Matt Targett, Bruno Guimaraes, Chris Wood en Kieran Trippier naar Engeland, maar zal komende zomer in een categorie hoger willen winkelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen