'Held van het Legioen' Dessers zorgt voor eigen transfersom met goals

15 april 2022, 10:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord won donderdagavond met 1-3 van Slavia Praag, waardoor de Rotterdammers nog altijd mogen hopen op Europees eremetaal. Cyriel Dessers was, niet voor het eerst, de grote man bij de ploeg van Arne Slot door twee treffers voor zijn rekening te nemen. De Nederlandse kranten zijn lovend over de spits, maar ook over de knappe prestatie van de ploeg.

Dessers heeft dit seizoen acht doelpunten gemaakt in het hoofdtoernooi van de Conference League, waardoor hij gedeeld topscorer is met Tammy Abraham van AS Roma. 'De ruim vier miljoen euro die Feyenoord moet neerleggen om huurling Dessers definitief over te kunnen nemen van Racing Genk, heeft de club nog niet in kas. Maar de Belg is hoogstpersoonlijk bezig om het benodigde geld, uitgekeerd door de UEFA in de vorm van wedstrijdpremies, bij elkaar te sprokkelen', schrijft het Algemeen Dagblad.

Ook De Telegraaf is lovend over de aanvaller. 'Weg zijn de tijden van Robert Bozenik en Lucas Pratto, een in Genk opgehaalde aanvaller die al een paar jaar voor een habbekrats in de Eredivisie was op te halen, is de held geworden van het Legioen. Samen met Luis Sinisterra , die het derde doelpunt maakte, vormde hij voorin een dodelijk duo', aldus het medium, dat ook wijst naar de uitblinkende Lutsharel Geertruida en Tyrell Malacia. 'De twee producten van de eigen Academy houden zich op het Europese toneel moeiteloos staande en zorgen voor trots bij de eigen aanhang.'

Orkun Kökcü, ook een speler uit eigen opleiding die bezig is aan een sterk seizoen, zorgde na de snelle treffer van Feyenoord toch nog voor de nodige spanning. 'Orkun Kökcü mocht zich aanrekenen dat Slavia in de 14de minuut op gelijke hoogte kwam. De international van Turkije speelde de bal veel te zacht terug richting zijn doelman', aldus NRC. Uiteindelijk had die tegentreffer geen dramatische gevolgen, want de Rotterdammers stelden in de tweede helft orde op zaken met nog twee doelpunten.

Door de overwinning neemt Feyenoord het in de halve finale van het toernooi op tegen Olympique Marseille. De Volkskrant stelt dat de Rotterdammers 'twee hete avonden' tegemoet gaan. 'Al is het alleen al door de beide fanatieke aanhangen.' Het medium zag de ploeg van Arne Slot slecht spelen, ondanks de broodnodige overwinning. 'Van goed voetbal was geen sprake, de liefhebber werd matig bediend. Beide clubs leken bol te staan van de spanning met tal van lachwekkende fouten tot gevolg.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen