Drenthe vindt Malacia niet minder dan Real Madrid-speler: "Fantastisch"

24 mei 2022, 11:15

Tyrell Malacia is toe aan een volgende stap in zijn carrière. Dat stelt Royston Drenthe, die groot fan is van de vleugelverdediger. Hij brak zelf ook door als linksback in de Kuip en ziet overeenkomsten met het talent. Drenthe speelde in het verleden bij Real Madrid. Volgens hem zou de Feyenoorder daar momenteel ook niet misstaan als linksback.

"Ik denk dat ik sowieso een hoop van mezelf in hem als Rotterdamse jongen herken. Het is mooi om te zien dat hij zich niet alleen zo heeft opgewerkt tot vaste waarde, maar tot een héle belangrijke pion binnen Feyenoord 1. Daar kan ik met genot naar kijken", vertelt Drenthe in De Telegraaf. De voormalig Feyenoorder ziet dat Malacia de ploeg energie geeft. "Door zijn werklust en die agressieve manier van spelen geeft hij dat aan een elftal."

De vleugelverdediger staat bij meerdere clubs op de radar, als de geruchten kloppen. Het is volgens Drenthe belangrijk dat Malacia voor de goede club kiest. "Die gaat heel bepalend zijn om een nog betere linksback te worden dan hij eigenlijk al is, want hij is al een fantastische linksback. Hij kan makkelijk vergeleken worden met een linksback als Ferland Mendy bij Real Madrid", aldus de voormalig speler van de Spaanse grootmacht. "Andy Robertson van Liverpool steekt nog ver boven dat niveau uit, omdat hij momenteel de meest complete is. Dan hebben we het over rust aan de bal en er continu overheen kunnen gaan."

Moeilijke finale

Malacia lijkt op tijd fit voor de finale van de Conference League. Drenthe, die bij Real Madrid nog kort samenwerkte met José Mourinho, verwacht een moeilijke wedstrijd. "AS Roma, dat zijn geen koekenbakkers en Mourinho is ook geen koekenbakker. Die gasten zullen enorm gebrand zijn. Ik weet gewoon omdat ik hem zelf heb meegemaakt, hoe hij die gasten aan het oppeppen is tot een soort moordenaars", aldus Drenthe, die hoopt dat de Rotterdammers aan het langste eind trekken. "Feyenoord is m'n club, dat zal het altijd blijven.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen