Burgemeester zet streep door oefenwedstrijd Ajax in België

20 juni 2022, 15:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De oefenwedstrijd die Ajax op zaterdag 9 juli zou spelen tegen KAA Gent gaat niet door. Burgemeester Mathias De Clercq heeft na 'een uitgebreide veiligheidsanalyse van de politie' een streep door het vriendschappelijke duel gezet, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De Clercq, die zelf supporter van Gent is, baalt dat de wedstrijd niet doorgaat. "De risico's waren volgens hen te groot, de kans dat de harde kern van Ajax hier de confrontatie zou opzoeken met Gentse en andere voetbalsupporters, was reëel. Bovendien krijgen voor galamatchen geen ondersteuning van de federale politie, noch bijstand uit andere politiezones. Vandaar de beslissing om die match niet te laten plaatsvinden."

De politie bevestigt dat het negatieve advies is gegeven aan de gemeente. "Bovendien is er dat weekend ook nog Gent Jazz, is er altijd het risico dat we moeten optreden op de Blaarmeersen én het is het weekend voor de Gentse Feesten", aldus Matto Langeraert. "Tijdens de Gentse Feesten zijn de Gentse flikken echt massaal aan het werk, daarom zorgen we dat onze mensen voor en na die periode wel de vakantie kunnen nemen waar ze recht op hebben."

Gent heeft al een nieuwe oefentegenstander gevonden FC Midtjylland. 'Een naam die veel minder tot de verbeelding spreekt dan de Hollanders opponent Ajax', aldus de Belgische krant. Ajax heeft voor zover bekend nog geen nieuwe sparringpartner weten te strikken.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen