'Rangnick vertrok bij Man United door onenigheid met Ten Hag'

24 juni 2022, 12:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het vertrek van Ralf Rangnick bij Manchester United zou voor een groot deel te maken hebben met Erik ten Hag. De Duitser zou als adviseur met hem samenwerken, maar besloot uiteindelijk toch te vertrekken om zich volledig op zijn nieuwe klus als bondscoach van Oostenrijk te richten. ESPN ontdekte echter dat het Ten Hag zelf was die een samenwerking niet zag zitten. 

Ten Hag heeft het stokje inmiddels overgenomen van Rangnick, die vorig seizoen als interim-trainer werkzaam was. Hij zou echter wel bij de club actief blijven in een rol als adviseur. Ook toen hij werd aangesteld als bondscoach van Oostenrijk, was het aanvankelijk nog de bedoeling dat hij beide functies tegelijk zou bekleden. Later kondigde hij echter toch aan te vertrekken om zich volledig op zijn nieuwe klus te focussen, al speelde er dus blijkbaar meer.

Ten Hag zelf zou de samenwerking dus niet hebben zien zitten, maar ook andersom heerste er onvrede. Zo zou Rangnick erop hebben aangedrongen om de toenmalig Ajax-trainer in aanloop naar het nieuwe seizoen persoonlijk te ontmoeten om de lopende zaken over te dragen. Ten Hag zelf achtte dit niet nodig en vond een telefonische overdracht voldoende, tot ergernis van Rangnick.

Uitspraken

Overigens was de weerstand tegen Rangnick niet alleen van Ten Hag afkomstig. Ook zouden de bestuurders van United niet blij zijn geweest met enkele uitspraken die de Duitser deed in de media. Onder meer de uitspraak dat er deze zomer tien nieuwe spelers nodig zouden zijn om het elftal weer op niveau te krijgen, is intern niet goed gevallen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De geluiden waren er al weken voordat Ten Hag ook maar in Manchester was gearriveerd. 2 kapiteins op een schip werkt niet en op basis waarvan werd Ragnick binnen gehouden? Zowel Ten Hag als Ragnick zijn mannen met een hele sterke eigen filosofie. Denk dat Ten Hag er heel goed aan heeft gedaan om meteen zijn poot stijf te houden.

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Hag heeft gelijk. En daarbij, waarom luisteren naar je voorganger? Ten Hag is de nieuwe grote man bij manu dus moet het gaan zoals hij het wilt. Maar ik zie het wel somber in als hij De Gea als eerste doelman gaat gebruiken. Hij heeft teveel blunders gemaakt het afgelopen seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen