'Ajax had naast Vlachodimos in de zomer nóg een keeper op het oog'

30 september 2022, 23:18
Foto: © ProShots

Ajax heeft in de afgelopen zomer niet alleen een poging gewaagd bij Benfica-keeper Odisseas Vlachodimos, maar was ook in de markt voor Rui Silva (28). De sluitpost van Real Betis Sevilla was ook een van de opties die men in Amsterdam op de shortlist had staan.

Dat schrijft het Portugese Record althans. De Amsterdammers deden navraag naar de beschikbaarheid van de eerste keuze van Real Betis Sevilla, maar de Spaanse club gaf meteen nul op rekest. Of er ook een bod op tafel is gekomen en hoeveel Ajax eventueel over zou hebben voor de keeper, is in de Portugese media niet uitgelekt.

Rui Silva kwam in 2021 transfervrij over van Granada en is de vaste eerste keuze van de La Liga-club. Sinds 2017 speelt de Portugees in Spanje, toen Granada hem overnam van het Portugese Nacional, voor wie hij 55 officiële wedstrijden speelde. In 2021 debuteerde Silva ook als keeper bij de nationale ploeg van Portugal, maar het bleef tot dusver bij die ene interland.

Lees ook: 'Ajax slaat toch nog toe: Vlachodimos niet

Het is best mogelijk dat Ajax in de winterstop een nieuwe poging waagt bij Silva of Vlachodimos, de eerste keuze in het doel van Benfica. Afgelopen zomer was er wel een miljoenenakkoord bereikt over Vlachodimos, maar destijds ging de Raad van Commissarissen voor een deal met de keeper liggen. De RvC vond het bedrag tussen de tien en twaalf miljoen euro te gortig. Mogelijk gaat Ajax toch niet de markt op: Remko Pasveer doet het momenteel namelijk uitstekend in de Johan Cruijff Arena.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen