Ex-toptalent Feyenoord: "Werd meer als fan dan als voetballer beoordeeld"

9 september 2022, 18:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met twee doelpunten tegen Pyunik bezorgde Wouter Burger zijn FC Basel een perfecte start in de Conference League (3-1 overwinning). De oud-middenvelder van Feyenoord, die in Rotterdam te boek stond als toptalent, is in Zwitserland uitgegroeid tot een van de sterkhouders.

In Rotterdam werd hij vooral geroemd vanwege zijn grote liefde voor Feyenoord. "Daar heeft denk ik altijd zo erg de focus op gelegen, dat het extra druk met zich meebracht. Ik was zó open over mijn gevoel voor Feyenoord, dat ik het idee kreeg dat ik meer als supporter dan als voetballer werd beoordeeld. Ik wilde de focus op mijn voetballende kwaliteiten", vertelde de middenvelder aan het Algemeen Dagblad.

Onlangs was Burger als 21-jarige zelfs al een wedstrijd aanvoerder bij de Zwitserse topclub. "Ik kreeg het gevoel dat het goed was om weg te gaan uit Nederland, helemaal opnieuw te beginnen. In Nederland ontstaat er na een bepaalde tijd een mening over je, daar wilde ik vanaf."

Voor Burger stond alles jarenlang in het teken van schitteren in de Kuip. "Dat is nu geen hoofddoel meer. Natuurlijk zou het geweldig zijn als het ooit nog op mijn pad komt, maar het is niet dat alles daarvoor moet wijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heb hem sinds hij bij feyenoord 1 kwam al gelijk een goede technische voetballer gevonden nooit begrepen dat hij niet meer kansen kreeg ik hoop dat ie een lekker jaar daar draait en terugkomt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen