Spanje bereikt Final Four na late winst op Portugal

27 september 2022, 22:47

Spanje heeft als vierde en laatste land de Final Four van de Nations League bereikt. In Braga moest de ploeg van Luis Enrique winnen van Portugal om dat mogelijk te maken, maar lang zag het daar niet naar uit. Een late treffer van Alvaro Morata gooide echter roet in het Portugese eten. In Sankt Gallen versloeg Zwitersland tegenstander Tsjechië met 2-1. De Tsjechen degraderen daardoor uit groep A van de Nations League. 

Diogo Jota kreeg na een half uur de eerste grote kans van de wedstrijd in Braga. Hij kapte knap naar binnen en schoot tussen Hugo Guillamon en Dani Carvajal hard op het doel van Unai Simon, die echter een prima parade in huis had. Bruno Fernandes was even later ook dichtbij de openingstreffer, maar zijn uithaal van ver buiten het strafschopgebied zeilde langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet.

Halverwege bracht Luis Enrique met Sergio Busquets een ervaren kracht in. De 34-jarige speler van FC Barcelona loste Guillamon af. Het leidde niet tot grote verschillen in het spelbeeld. Cristiano Ronaldo kreeg halverwege het tweede bedrijf een kansje maar wachtte te lang met schieten, waardoor José Gaya de bal voor zijn voeten weg kon werken. Spanje werd sterker en bracht met Nico Williams, Yeremi Pino, Pedri en Gavi een aantal verse offensieve spelers. Toch wist het lange tijd het net niet te vinden. Maar net toen Portugal dacht met een doelpuntloos gelijkspel de finaleplaats veilig te stellen, sloegen de Spanjaarden alsnog toe. Morata kon na goed terugkoppen van Gavi de 0-1 achter Diogo Costa schieten, en bezorgde Spanje daarmee alsnog een plaats bij de final four.

Tsjechië degradeert

In Sankt Gallen viel door toedoen van Zwitserland het doek voor Tsjechië op het hoogste niveau van de Nations League. De thuisploeg nam na een half uur een 2-0 voorsprong door binnen een minuut twee keer te scoren. Eerst kopte Remo Freuler de openingstreffer achter Tomas Vaclik, en kort na de aftrap maakte Breel Embolo er 2-0 van. Tsjechië had daarvoor het aluminium al geraakt, deed dat na de achterstand nogmaals, en kwam via Patrick Schick op slag van rust terug tot 2-1.

De Tsjechen kregen in de tweede helft na een uur spelen een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de strafschop van Tomas Soucek werd een prooi voor de Zwitserse doelman Yann Sommer. Zwitserland dacht een kwartier voor het einde de zege veilig te stellen, maar de treffer van Ruben Vargas werd afgekeurd wegens buitenspel. Tsjechië, dat alleen met een overwinning niet zou degraderen, deed nog verwoede pogingen en kopte opnieuw op de paal, maar moest zich uiteindelijk gewinnen geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen