Xavi heeft goed nieuws voor Van Gaal: Nederlanders aan de aftrap

10 september 2022, 17:14

Frenkie de Jong heeft ook zaterdagavond een basisplaats bij FC Barcelona, dat het opneemt tegen laagvlieger Cádiz. De Nederlander verscheen drie dagen geleden ook al aan de aftrap van het Champions League-duel met Viktoria Pilzen. Ook Memphis Depay mag beginnen. 

Het zijn drukke tijden voor FC Barcelona. De Catalanen waren afgelopen woensdag met 5-1 te sterk voor Viktoria Pilzen in de eerste Champions League-wedstrijd van dit seizoen. Maar de eerste échte test in het miljardenbal staat dinsdagavond op het programma. Dan gaat de nummer twee van het afgelopen seizoen in Spanje op bezoek bij Bayern München. Een bijzonder affiche voor Robert Lewandowski, die afgelopen zomer de overstap maakte van Bayern naar FC Barcleona. De Pool is uitstekend begonnen in Spanje, maar krijgt op bezoek bij Cádiz rust van Xavi. 

Daardoor mag Memphis het eindelijk weer eens vanaf het begin laten zien. De Nederlander mocht afgelopen zomer vertrekken bij Barça en leek op weg naar Juventus, maar tot een transfer naar de Serie A kwam het uiteindelijk niet. Memphis maakte uiteindelijk op de slotdag van de transferwindow zelf bekend dat hij bij FC Barcelona zou blijven. Of hij daarmee de juiste beslissing heeft genomen, zal moeten blijken. Daar leek het de afgelopen weken in ieder geval niet op. Hij kwam vooralsnog pas vijftien minuten in actie. Vanavond mag hij het dus vanaf het begin laten zien. 

Dat geldt ook voor De Jong, die eveneens nadrukkelijk in verband werd gebracht met een vertrek uit Camp Nou. De Jong zag een transfer naar de Premier League, Manchester United en Chelsea toonden interesse, echter niet zitten. Hij wil in Barcelona vechten voor zijn basisplaats. Bij Cádiz verschijnt hij voor de vierde keer dit seizoen aan de aftrap. Xavi houdt Pedri op de bank. Ook Ousmane Dembélé krijgt rust. Achterin maakt Hector Bellerín zijn debuut. De rechtsback kwam onlangs transfervrij over van Arsenal. 

De ontmoeting tussen Cádiz en FC Barcelona gaat om 18.30 uur van start. Bij winst komen de Catalanen op dertien punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen