Gloriejaren Juve echt voorbij; Milan pijnigt kwakkelende rivaal

8 oktober 2022, 19:53

AC Milan heeft zaterdagavond een flinke tik uitgedeeld aan concurrent Juventus. De ploeg van trainer Stefano Pioli bleek in San Siro met 2-0 te sterk voor de bezoekers uit Turijn. Juventus zakt door de nederlaag naar de teleurstellende achtste plek in de Serie A.

In de eerste helft leken beide ploegen elkaar in evenwicht te houden. Milan besloot in de extra tijd van het eerste bedrijf echter nog even hard toe te slaan. Fikayo Tomori kreeg de bal hard tegen zich aan geschoten door Olivier Giroud, maar bood zichzelf daarmee een vrijwel niet te missen kans. Binnen het vijfmetergebied handelde de verdediger razendsnel en pegelde hij de bal snoeihard achter Juventus-doelman Wojciech Szczesny.

Lees ook: Dzeko gevierde man aan Inter-zijde bij Serie A-debuut Onana

Die tik kwamen de bezoekers in de tweede helft niet meer te boven. Juventus verspeelde de bal knullig, schakelde niet goed om en daar werd van geprofiteerd door Brahim Diaz. Daar moest de 23-jarige Spanjaard wel een lange weg voor afleggen. Hij bleek niet te achterhalen voor de achterhoede van Juve en werkte de 2-0 binnen. De gasten uit Turijn bleken in het vervolg van de tweede helft niet bij machte om nog iets aan die achterstand te doen.

Juventus moet vrezen voor Europees voetbal

Juventus moet door de nederlaag aan de bak als het niet verder achterop wil raken in de Serie A. De ploeg van de behoorlijk onder druk staande Massimiliano Allegri heeft na negen wedstrijden pas dertien punten bij elkaar gevoetbald en staat achtste. Het verschil met koploper SSC Napoli is al zeven punten, terwijl de club uit Napels nog een duel tegoed heeft. Napoli speelt zondagavond uit tegen Cremonese.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen