Keuzes Ten Hag leiden tot onbegrip: "Een van de beste spelers ooit"

3 oktober 2022, 08:32   Bijgewerkt: 3 oktober 2022, 14:08

Manchester United en Erik ten Hag beleefden zondag een middag om heel snel te vergeten. De nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland was met de beste bedoelingen naar het Etihad Stadium afgereisd, maar werd door Manchester City naar een pijnlijke 6-3 nederlaag gespeeld. Casemiro moest het wederom doen met een invalbeurt, terwijl Cristiano Ronaldo helemaal niet binnen de lijnen verscheen. De keuzes van Ten Hag maken de tongen los.

Ronaldo was afgelopen zomer misschien wel de meest besproken speler bij Manchester United. De Portugese ster keerde vorig jaar terug naar de club waar hij ooit zijn doorbraak beleefde, maar kon niet voorkomen dat United naast een startbewijs voor de Champions League greep. Ronaldo zat naar verluidt niet te wachten op de Europa League, maar Manchester United en Ten Hag wilden niet meewerken aan een transfer. Onder Ten Hag zit Ronaldo echter vaker wel dan niet op de bank.

Ook in het Etihad Stadium was er dus geen rol voor hem weggelegd. Ronaldo zat zich de hele wedstrijd te verbijten op de bank. Ten Hag liet na afloop weten dat hij Ronaldo niet in liet vallen uit respect voor diens 'grote carrière'. Oud-speler Roy Keane kon echter niet begrijpen dat Ten Hag de Portugees op de bank hield. "Hij is niet teruggekeerd bij Manchester United om in een derby op de bank te zitten", sprak Keane bij Sky Sports zijn verbazing uit. Dat Ronaldo zijn speeltijd misschien niet geschikt was voor de kraker, schoot bij Keane eveneens in het verkeerde keelgat. "De nieuwe trainer wil druk zetten, maar dat boeit mij niet als hij er 20 of 25 maakt. Vorig seizoen was hij clubtopscorer. Toen heeft hij niet veel druk gezet. Dit seizoen hebben ze al vier wedstrijden verloren."

Keane liet er geen misverstand over bestaan. De manier waarop Manchester United Ronaldo behandelt, getuigt volgens de voormalig voetballer van weinig respect. "Ik vind dat de club hem had moeten laten gaan voor het sluiten van de transfermarkt. Ronaldo is een van de beste spelers ooit. Hij had zeker wel opties. Het idee dat hij geen opties had, is onzin. Hij had vier of vijf goede opties." Ten Hag koos tegen Manchester City voor Anthony Martial, die prompt tweemaal scoorde. "Dus het is gerechtvaardigd, maar in het algemeen ziet het ernaar uit dat hij Ronaldo niet gaat laten spelen. Het gaat alleen maar lelijker worden", sprak Keane zijn zorgen uit over de situatie van de Portugees.

Casemiro

Ronaldo was niet de enige vedette die zondagmiddag op de bank begon in het Etihad Stadium. Ook Casemiro moest plaatsnemen in de dug-out. Dat was niet voor het eerst sinds zijn komst naar United. Integendeel zelfs. Hij wacht in de competitie nog altijd op zijn eerste basisplaats. Bij de BBC vraagt men zich af of het wel zo slim was van Ten Hag om Casemiro buiten zijn basiself te houden. 'United werd op kracht afgetroefd en overlopen op alle gebieden. Ze konden de tegenstand niet indammen en wisten niet om te gaan met de creativiteit van City en de ongekende kracht van de atleet Haaland. Mocht iemand gedacht hebben dat United in de buurt van City aan het komen was, dan zal dat idee nu wel verdwenen zijn.'

Lees ook:Β Ten Hag vond krachtsverschil tussen City en United 'niet zo groot'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Manchester United en Erik ten Hag beleefden zondag een middag om heel snel te vergeten. De nummer zes van het afgelopen seizoen in Nederland was met de beste bedoelingen naar het Etihad Stadium afgereisd" Lees dat zelf eens door. Ik geloof dan het ManUnited was en niet FCUtrecht. Hoewel het niveau van United was ook erg droevig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen