Van Gaal baalt: WK in gevaar voor geblesseerde kandidaat Scherpen

15 oktober 2022, 23:52
Van Gaal baalt: WK in gevaar voor geblesseerde kandidaat Scherpen

Bondscoach Louis van Gaal heeft zeer waarschijnlijk een optie minder voor de doelmannen die hij komende november kan meenemen naar het wereldkampioenschap in Qatar. Kjell Scherpen, die deelnam aan het wetenschappelijke penalty-experiment en daardoor kans maakte op een uitverkiezing, moest de strijd tegen SC Cambuur staken wegens een blessure.

De jonge keeper van Vitesse raakte na 55 minuten spelen geblesseerd aan zijn bovenbeen en kon de wedstrijd daardoor niet hervatten. De boomlange doelman werd vervangen door tweede keuze Daan Reiziger. Als de doktoren beoordelen dat het bovenbeen van Scherpen daadwerkelijk schade heeft opgelopen, kan de keeper definitief niet mee naar Qatar.

De voormalig keeper van onder meer FC Emmen en Ajax behoorde tot de shortlist voor het wereldkampioenschap. Jasper Cillessen en Remko Pasveer lijken sowieso verzekerd van hun plek in de selectie. Andries Noppert en Mark Flekken zaten de laatste interlandperiode eveneens bij de groep. Justin Bijlow en Scherpen mochten deelnemen aan de wetenschappelijke tests om te kijken wie de beste penaltykiller was.

Vitesse raakte niet in paniek na het afhaken van Scherpen en boekte uiteindelijk een klinkende 0-3 overwinning in Leeuwarden. Daardoor staan de Arnhemmers nu op de zestiende plaats in de Eredivisie.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen