WK in gevaar voor Mazraoui? Sprookje Union Berlin duurt voort

16 oktober 2022, 21:19

Noussair Mazraoui heeft zondagavond een vervelende blessure opgelopen. Tijdens de probleemloze zege van Bayern München op SC Freiburg (5-0) greep de rechtsachter een klein kwartier voor tijd naar zijn hamstring. Als het een serieuze hamstringkwetsuur is, dan zou het WK met Marokko in gevaar kunnen zijn.

Even daarvoor had de oud-Ajacied een flinke sprint aan de rechterkant gemaakt. Daarna liep hij weliswaar nog even door, maar ging hij uiteindelijk toch zitten en greep naar zijn hamstring en kon niet verder. Hij liep weliswaar op eigen kracht naar de kant, maar duidelijk was dat hij behoorlijk last had van zijn blessure. Josip Stanisic kwam hem vervangen en de ernst van de blessure zal in Marokko op de voet gevolgd worden. 

Even daarvoor was ook Matthijs de Ligt gewisseld, omdat het duel met Mark Flekkens' SC Freiburg – tot dit weekend de verrassende nummer twee van de ranglijst – eigenlijk na een half uur al was beslist. Eerst kopte Serge Gnabry na een klein kwartier al een rebound van ver binnen, vervolgens kwam Maxim Choupo-Moting op het scoreformulier. Na de thee troffen ook Leroy Sané en Sadio Mané doel en toen De Ligt en Mazraoui waren gewisseld, bepaalde Marcel Sabitzer de eindstand. Door de zege is Der Rekordmeister, bij wie Ryan Gravenberch negentig minuten op de bank bleef, de nummer nummer twee van Duitsland.

Union Berlin – Borussia Dortmund 2-0

Want koploper Union Berlin maakte in de andere Bundesliga-topper eerder op de dag geen fout. Na twintig minuten had voor de verandering eens niet Sheraldo Becker, maar Janik Haberer al twee doelpunten gemaakt. Voor de eerste treffer was behoorlijk kolderiek, want daarbij ging BVB-goalie Gregor Kobel heel pijnlijk in de fout (zie onder). Invaller Donyell Malen kon die achterstand als invaller in de tweede helft niet meer veranderingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen