WK-loting levert voor Oranje Leeuwinnen replay finale 2019 op

22 oktober 2022, 09:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Oranje Leeuwinnen zijn bij de loting voor de groepsfase van het WK gekoppeld aan de Verenigde Staten en Vietnam en de winnaar van de play-off waar Kameroen, Thailand en Portugal aan deelnemen. De mondiale eindronde vindt volgend jaar plaats in Australië en Nieuw-Zeeland en wordt tussen 20 juli en 20 augustus afgewerkt.

De Verenigde Staten mogen gerust een angstgegner van de Leeuwinnen worden genoemd. In de WK-finale van 2019 ging de ploeg die destijds werd getraind door Sarina Wiegman met 2-0 onderuit tegen de Amerikanen. Toen de landen elkaar vorig jaar in de kwartfinale van de Olympische Spelen troffen, wonnen de Verenigde Staten na strafschoppen.

Oranje plaatste zich vorige maand met pijn en moeite voor de mondiale eindronde. De Leeuwinnen verzekerden zich van directe plaatsing voor het WK door in de afsluitende kwalificatiewedstrijd directe concurrent IJsland met 1-0 te verslaan. Het winnende doelpunt werd pas in blessuretijd gemaakt. Esmee Brugts was de gevierde vrouw aan Nederlandse zijde.

Nederlandse bondscoaches

Wiegman (Engeland) en Vera Pauw (Ierland) weten ook wie zij volgend jaar op het WK treffen. De Engelsen, die zich in de zomer tot kampioen van Europa kroonden, treffen Denemarken, China en de winnaar van een van de play-offs. Ierland treft gastland Australië, Nigeria en Canada.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen