Napoli overleeft slappe slotfase; Van Bronckhorst verliest wéér punten

12 november 2022, 16:57

Koploper Napoli is zaterdagmiddag ontsnapt aan een bijzondere comeback in de Serie A. Met een 3-0 voorsprong leek het niet meer in de problemen te komen tegen Udinese, maar de nummer acht van de competitie kwam in de laatste tien minuten nog terug tot 3-2. Gelukkig voor Napoli bleef het daarbij, waardoor het als ongeslagen koploper de WK-break in gaat.

Napoli was gewaarschuwd voorafgaand aan deze wedstrijd, want Udinese was de ploeg die dit seizoen al punten afsnoepte van AS Roma (4-0), Inter (3-1), Atalanta (2-2) en SS Lazio (0-0). Toch leek de thuisploeg een zorgeloze middag tegemoet te gaan. Al na vijftien minuten zette Osimhen met een knappe kopgoal de openingstreffer op het scorebord en deze voorsprong werd nog voor rust verdubbeld door een goed schot van Zielinski. Met een mooie sologoal tekende Elmas een klein kwartier na rust ook nog voor de 3-0.

Vanaf dat moment was het dus een kwestie van uitspelen, wat zo'n twintig minuten goed ging. In de 79e minuut deed Udinese echter toch iets terug via een fantastische goal van Ilija Nestorovski, en de spanning was helemaal terug toen Lazar Samardzic drie minuten later ook 3-2 maakte. Het leek die tweede goal te zijn die Napoli nodig had om weer wakker te worden, want vanaf dat moment hield het het doel - met het nodige billenknijpen - wel weer schoon. Ondanks dat het nog even spannend werd, gaat de koploper dus ongeslagen de winterstop in.

St. Mirren FC - Rangers FC 1-1

Eerder op de middag heeft Giovanni van Bronckhorst met zijn Rangers FC weer niet weten te winnen. Uit bij laagvlieger St. Mirren speelde het met 1-1 gelijk. Het kwam ook nog eens pas laat in de wedstrijd tot dat punt. Nadat St. Mirren kort na rust op voorsprong was gekomen, tekende James Tavernier in minuut 84 via een strafschop voor de gelijkmaker. Voor Rangers was het het vijfde puntverlies in zeven wedstrijden tijd. Koploper Celtic kan later op de dag verder uitlopen, terwijl de druk op Van Bronckhorst in Schotland blijft toenemen.