Van Basten: "Tot dat niveau moet Frenkie zich niet verlagen"

6 november 2022, 09:41   Bijgewerkt: 6 november 2022, 11:43

Marco van Basten heeft zich zaterdagavond geërgerd aan het fysieke spel van Frenkie de Jong tegen Almería. De middenvelder van FC Barcelona beging een aantal overtredingen die hij normaal gesproken niet maakt.

In de elfde minuut was het voor het eerst raak. De Jong kreeg toen een vrije trap tegen nadat hij Sergio Akieme naar de grond trok. "Dat viel me wel op. Hij maakt een overtreding waarvan ik denk: zo ken ik hem niet", aldus Van Basten in zijn analyse halverwege de wedstrijd bij Ziggo Sport. "Hij moet een beetje oppassen. Want los van het feit dat het slecht is om een gele kaart te pakken, moet hij voetballen. Als je fysiek wordt, moet je het niet overdrijven."

Lees ookBarcelona zwaait Piqué uit met zuinige zege

Het bleef niet bij die ene overtreding. Na een half uur deelde hij 'een rotschop' uit aan Largie Ramazani. "Ik denk niet dat hij zich tot dit niveau moet verlagen. Dat is niet goed voor hemzelf, maar ook niet voor het team. Als je hier een gele of rode kaart voor krijgt, dupeer je het hele team en ben je verder van huis", stelt Van Basten. De Jong kreeg geen gele kaart voor de overtreding en zijn naam werd ook niet op een later moment in de wedstrijd opgeschreven in het boekje van scheidsrechter Pablo González Fuertes.

Doelpunt Frenkie

Na rust liet De Jong zijn voeten spreken door Barcelona op een 2-0 voorsprong te zetten. Dat deed hij door in de rebound raak te schieten nadat een schot van Ansu Fati was gekeerd door Almería-doelman Fernando. Het was voor de Nederlandse middenvelder zijn tweede doelpunt van het seizoen. Eerder scoorde hij tegen Cádiz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen