Veelbesproken Ronaldo ontbreekt in laatste oefenduel Portugal

16 november 2022, 20:47

Voor het WK begint speelt Portugal donderdag nog een oefenwedstrijd tegen Nigeria. De deze week veelbesproken Cristiano Ronaldo zal er dan echter niet bij zijn. De 37-jarige aanvaller van Manchester United zou met buikgriep kampen.

Ronaldo miste daardoor de training van woensdag, nadat hij daarvoor wel twee dagen met de nationale ploeg op het veld had gestaan. Het duel met de Nigerianen zal in Portugal worden afgewerkt. Daarna reist het elftal van bondscoach Fernando Santos op vrijdag af naar Qatar, waar het op donderdag 24 november de eerste groepswedstrijd tegen Ghana zal spelen.

Santos werd woensdag op een persconferentie in Lissabon uiteraard gevraagd naar het interview dat Ronaldo gaf aan Piers Morgan. "Het heeft geen enkele invloed op het nationale elftal", vond de 68-jarige trainer. "Het enige waar we over praten is de voorbereiding op het WK." Hij wilde verder niet inhoudelijk reageren op de uitspraken van Ronaldo, die zijn club behoorlijk door het slijk haalde. "Het was een persoonlijk verhaal, we moeten zijn keuze respecteren."

Onrustige voorbereiding

Daarmee blijft het bijzonder onrustig rond Ronaldo, die bij zijn aankomst in de Portugese kleedkamer nog bijzonder kil werd ontvangen door United-ploeggenoot Bruno Fernandes. Een dag later leek hij het op de training [a,https://www.fcupdate.nl/video/18747/ronaldo-maakt-weer-ruzie-met-een-nieuwe-teamgenoot/,_blank,aan de stok te hebben] met Manchester City-verdediger João Cancelo. Bondscoach Santos zal op z'n zachtst gezegd niet blij zijn met de timing van het interview van Ronaldo, zo kort voor de start van het eindtoernooi in Qatar. Na Ghana wacht Portugal in de groepsfase nog wedstrijden met Uruguay en Zuid-Korea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een fabelachtige carrière in een 1/2 seizoen naar de klote geholpen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen